Este șemineul combinația perfectă între confort termic și estetică?

2016 vizualizari
seminee Brasov
Distribuie pe

O casă devine acasă atunci cand ești întâmpinat de cei dragi, te bucuri de momente de relaxare și confort termic. Și cum iarna a trecut, probabil că abia astepți să se încălzească pentru a te pregăti pentru cea din decembrie, când te va prinde mai pregătit.

Dacă locuiești la curte și ai o casă spațioasă și un living pe măsură, oricând îi poți oferi un strop de eleganță și rafinament prin amplasarea unei surse de încălzire tradiționale, precum cele oferite de seminee Brasov.

Dacă până acum 50 de ani, șemineul era strict pentru încălzirea locuinței, astăzi, datorită tehnologiei, acesta capătă noi valori stilistice, depășind bariera mijlocului de a crea căldură în casă și devenind o piesă centrală, mai ales în timpul Sărbătorilor de iarnă.

Mulți consideră că achiziția unui șemineu presupune un buget pe măsură, însă acest lucru este departe de a fi adevărat. Dacă optezi pentru încălzirea prin modelele de termoseminee Brasov, spre exemplu, sau chiar cu un model de soba Brasov, te vei bucura de căldură pe toată perioada geroasă, printr-o alegere eficientă din punct de vedere al costului.

Modelele oferite de magazinele online și fizice sunt tot mai diversificate, astfel încât fiecare dintre ele se întrec în oferte care mai de care mai tentante, care să atragă cei mai mulți clienți. Însă nu orice ofertă last minute se potrivește căminului tău, iar de aceea, în achiziția unui model anume de șemineu trebuie să iei în considerare următoarele elemente:

Materia primă, scopul și amplasarea șemineului

De fapt, pentru ce îți dorești șemineul? Pentru încălzire sau doar de design? Vrei modele pe lemne, gaz, electrice, cu bioetanol, cu sau fără coș de evacuare?

În funcție de aceste întrebări îți poți face o listă de preferințe. Spre exemplu, în cazul unui șemineu, indiferent de tipul de combustibil ales, acesta poate funcționa ca sursă de căldură de sine statatoare sau secundară. Cele mai cunoscute sunt șemineele pe lemne, care necesită un montaj profesional, coș pentru fum, focar șemineu și o întreținere atentă.

Tot mai populare sunt și modelele care funcționează cu electricitate, mult mai practice, ieftine și potrivite pentru locuințele de la bloc. În plus, nu emană fum, iar design-ul elegant, cu flăcări pe ecranul digital, alături de opțiunea de setare a temperaturilor, a imaginii, dar și a sunetului de lemn care arde, îl fac ideal chiar și la bloc.

Tot mai mult își fac simțită prezența și metodele de încălzire ale locuințelor cu peleți, brichete sau pe gaz. De altfel, șemineele și sobele pe gaz pot fi instalate în orice locuință datorită faptului că nu necesită un coș de fum deasupra acoperișului. Șemineul pe gaz este eficient, este ușor de folosit și are flacără adevărată.

La fel de important este și focarul folosit în construcția sau montajul șemineului. Pentru a-și îndeplini scopul, focarul de șemineu trebuie să aibă puterea de încălzire potrivită camerei în care va fi montat. Astfel, pentru o cameră de mari dimensiuni, se recomandă șeminee cu o putere de peste 2000 watti, iar pentru o cameră medie, undeva între 1600-1800 watti.

Odată găsite modelele potrivite nevoilor tale de încălzire, abia atunci poti lua în calcul design-ul. Specialiștii de la SemineeABC.ro recomandă să fie în temă cu stilul arhitectural, iar materialele și culorile folosite să se potrivească în camera unde urmează a fi amplasat. Iar dacă nu găsești un model care să îți facă pe plac, oricând îl poți avea la comandă.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video