Noile panouri duale Radialight – vectori de eficiență în încălzirea electrică

205 vizualizari
Panou Dual Therm
Distribuie pe

Desfășurată în Germania în acest an, expoziția ISH Frankfurt 2023 a adus în fața vizitatorilor ultimele trenduri în climatizare, încălzire si ventilație. Expozanții s-au străduit să capteze atenția publicului țintă cu cele mai performante aparate. Accentul se pune pe eficiență și economia de energie, astfel că producătorii s-au întrecut în oferirea de soluții hi-tech.

Lansări de aparate electrice de încălzire

De departe, vedetele expoziției de la Frankfurt au fost pompele de căldură și componentele sistemelor de încălzire. Pe lângă acestea, mai mulți producători de aparate de încălzire electrice și-au promovat soluțiile de top.
Unul dintre cei mai titrați producători mondiali de aparate de încălzire electrică este Ermete Giudici S.p.A. din Italia. Cu experiența acumulată în cei peste 80 de ani de existență, producătorul propune prin brandul Radialight două noi game de aparate. Modelele duale KYOTO și AETHEREA aduc utilizatorilor o salbă de funcții orientate spre eficiența încălzirii și limitarea pierderilor.

Kyoto    Aetherea

Dotări și avantaje tehnice

Producătorul Radialight dorește să îmbine utilitatea, designul și eficiența energetică într-un mix unic pentru un aparat de încălzire electric. Dacă termostatul electronic cu programare săptămânală este deja un must-have, producătorul a adaugat o multitudine de alți senzori. Astfel, panourile Dual-Therm KYOTO si AETHEREA sunt dotate cu senzori de prezență în încăpere și senzori de fereastră deschisă. Rolul acestor senzori este de a minimiza pierderile de energie prin ergonomizarea funcționării pe baza legii “folosește doar dacă ai nevoie”. 
Însă partea hardware nu ar putea fi pusă în valoare fără un software performant. Un avantaj unic al acestor aparate este modularea consumului: procesoarele din aparate adaptează consumul de energie electrică exact la nivelul necesar în fiecare moment al funcționării. Acestea culeg date de la senzori și le interpretează, modelând consumul pentru a fi cât mai eficient.

termostat    termostat  

Folosirea inteligenței artificiale în economia de energie 

Nu întâmplător am lăsat spre sfârșit detalierea funcției de predictibilitate a consumului. Aici intervine și inteligența artificială, atât de vehiculată în ultima perioadă. Odată activată, funcția preia date despre temperaturile cerute aparatului de către utilizator. Acestea sunt memorate, și, pe baza unor algoritmi, vor fi folosite în viitor. Astfel, aparatul va pregăti nivelul de încălzire din încăpere în funcție de istoricul utilizării anterioare, aparatul învățând obiceiurile utilizatorului.

Dar ce ar fi toate acestea fără controlul de la distanță?

Pe lângă controlul clasic, manual, folosind tastele soft plasate lângă ecranul generos LCD, atât KYOTO cât și AETHEREA pot fi folosite și cu control de la distanță. Ele vin pregătite din fabrică pentru utilizarea de pe telefonul mobil. Este nevoie doar de adaptorul Wi-Fi (accesoriu opțional) prin care aparatul se împerechează cu smartfone-ul utilizatorului prin intermediul aplicației gratuite Radialight, atât pe Android cât și pe iOS. Pentru a ușura instalarea modulului Wi-Fi, producătorul a proiectat un locaș aflat în spatele consolei de comandă cu un capac ușor demontabil. Astfel, orice utilizator își poate adapta rapid panoul pentru control de la distanță, din orice punct de pe glob cu acoperire la internet.

panou    panou

Nu am insistat prea mult asupra design-ului, nici asupra modului de încălzire Dual Therm. Toate acestea, împreună cu fotografii și informații tehnice mai detaliate, pot fi găsite pe pagina InfraPanel SRL, importatorul oficial în România: www.infrapanel.ro 

Cititorii instalnews.ro care achiziționează aparate electrice de încălzire de pe site-ul importatorului InfraPanel, pot folosi codul de reducere „instal10n” prin care obțin 10% discount la orice produs.

Panou Dual Therm

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video