22 martie: Ziua Mondială a Apei 2019, sub sloganul "Nu lăsa pe nimeni în urmă"

1103 vizualizari
Ziua Mondiala a Apei 2019
Distribuie pe

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a decretat, în 2010, că accesul la apă potabilă este un drept uman. Ziua Mondială a Apei este sărbătorită anual pe 22 martie, și oricine am fi, oriunde ne-am afla, accesul la apă este unul dintre drepturile noastre. „Apă pentru toți” este tema din 2019 a Zilei Mondiale a Apei, organizată anual în data de 22 martie, anul acesta având sloganul "Leave No One Behind/ Nu lăsa pe nimeni în urmă".water for all

 

---------

Câteva dintre evenimentele organizate în România cu această ocazie:

Concursul de fotografie „Apă pentru toţi“ și Zilele Porților Deschise
Societatea Apă Canal 2000 SA aduce la cunoştinţă că în data de 22 martie 2019 se aniversează Ziua Mondială a Apei având tema „Apa este un drept universal“.

Cu această ocazie, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti organizează două acţiuni în cadrul Programului Educaţional Piky, şi anume:
- Concursul de fotografie „Apă pentru toţi“, la care pot participa elevii din clasele I-XII de la unităţile de învăţământ din judeţul Argeş;
Regulamentul concursului poate fi descărcat de pe site-ul societăţii www.apacanal2000.ro, secţiunea „Media – Piky“, sau de pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş.
- Zilele Porţilor Deschise - în perioada 25 - 27 martie 2019, grupuri de elevi şi cadre didactice pot vizita Uzina de Apă Budeasa şi Staţia de Epurare Piteşti / Topoloveni / Costeşti, în baza unei solicitări transmise prin e-mail la adresa: contact@apa-canal2000.ro.
Informaţii suplimentare se pot obţine la Serviciul Relaţii Clienţi, tel. 0348.807.105.

Conferința Aerul și Apa Componente ale Mediului,
Dedicată Zilei Mondiale a Meteorologiei și Zilei Mondiale a Apei 22-24 martie 2019, Cluj Napoca
aerapa.conference.ubbcluj.ro

Tematicile conferinţei
1.Monitoringul mediului aerian şi hidric
2.Riscurile climatice şi hidrice
3.Gospodărirea resurselor de apă
4.Impactul schimbărilor climatice
5.Poluarea şi protecţia mediului aerian şi hidric
6.Predicţia fenomenelor climatice şi hidrice
7.Potenţialul turistic al resurselor hidroclimatice
8.Aerobiologie şi  hidrobiologie
9.Fizica atmosferei şi hidrosferei
10.Secţiunea studenţească

Apaserv Satu Mare S.A. organizează Ziua porților deschise la Uzina de apă Mărtinești și la Stația de Epurare
22 martie – Ziua Mondială a Apei Tema anului 2019 – „Apă pentru toți”
Ziua porților deschise Ziua Mondială a Apei (World Water Day) se sărbătorește în întreaga lume din anul 1993. În fiecare an, ONU stabilește o temă a zilei, în jurul căreia sunt planificate diverse evenimente. Tema anului 2019 este: APĂ PENTRU TOȚI. În cadrul activităților dedicate Zilei Mondiale a Apei, în data de 22 martie 2019 S.C. Apaserv Satu Mare S.A. organizează Ziua porților deschise la Uzina de apă Mărtinești și la Stația de Epurare. Sunt așteptați toți cei interesați de a vedea îndeaproape de unde vine apa de la robinet și să înțeleagă importanța stațiilor de epurare și fluxul tehnologic al tratării apei uzate. Pe tot parcursul evenimentului, obiectivele se vor vizita în grupuri organizate la fața locului, cu îndrumători – specialiști din cadrul stațiilor de tratare apă potabilă și de epurare a apelor uzate.Grupurile organizate (în special cele de la școli) sunt rugate să se programeze în baza unei solicitări ce poate fi depusă la adresa de e-mail: aps@apaservsm.ro sau secretariat@apaservsm.ro, respectiv prin fax., la nr. 0261.721051.

Aquatim organizează Ziua Porților Deschise, chiar de Ziua Mondială a Apei 2019
Aquatim continuă tradiția de primăvară și va organiza Ziua Porților Deschise, chiar de Ziua Mondială a Apei, în 22 martie, între orele 9-13, la Stația de Tratare a Apei Bega.
În 2019, campania internațională dedicată apei se desfășoară sub motto-ul „Apă pentru toți. Oricine sunteți, oriunde vă aflați, apa este dreptul vostru!”.
Prof. dr.  Ilie Vlaicu a explicat că, în 22 martie, Aquatim, prin personalul Stației de Tratare a Apei Bega, este, ca întotdeauna, pregătit pentru vizitatorii mai mici (copii peste 14 ani) sau mai mari, care vor beneficia în această zi specială dedicată apei, de un tur ghidat, cu personal de specialitate – aquaghizi, tur care durează aproximativ 45 de minute și cuprinde cele mai importante obiective ale Stației Bega.  Și de data aceasta, plecările se vor face la fiecare 15 minute, de la intrarea principală.
Pe lângă traseul tehnologic, vizitatorii vor parcurge și „traseul artistic”, putând admira și lucrările de artă stradală realizate de artiști internaționali, pe clădirile stației, în cadrul festivalului Fisart.
Grupurile organizate (în special cele de la școli) sunt rugate să se programeze din timp, la telefon (0256 201 370) sau prin e-mail, aquatim@aquatim.ro, cu precizarea detaliilor complete: ora dorită, numărul de persoane din grup și datele de contact ale însoţitorilor.
La stația de tratare Bega se poate ajunge cu mijloacele de transport public: tramvaiele 1 și 2 (stația str. Iosif Vulcan/Parcul Uzinei) și expresul 8 (stația Uzina de apă).
Vă aşteptăm cu interes, la Ziua Porților Deschise Aquatim, să marcăm împreună Ziua Mondială a Apei – îndeamnă Ilie Vlaicu.

„Apă pentru toți” – expoziție foto și de desene, de Ziua Mondială a Apei, la Sfântu Gheorghe
Oricine am fi, oriunde ne-am afla, accesul la apă este unul dintre drepturile noastre. „Apă pentru toți” este tema din acest an a Zilei Mondiale a Apei, organizată anual în data de 22 martie, anul acesta având sloganul "Nu lăsa pe nimeni în urmă".
Ajuns la cea de a VII-a ediție, evenimentul din acest an va fi marcat de Administraţia Bazinală de Apă Olt – Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Covasna, joi, 21 martie,  printr-o expoziţie de fotografii și desene, realizate de elevi, artiști și fotografi amatori sau profesionişti.
Tema concursului din acest an este „Natura, sursa de inspirație în rezolvarea problemelor legate de apă; Apă pentru toți”, iar lucrările vor fi expuse în fața Teatrului Tamasi Aron din Sfântu Gheorghe.
Participanții se pot înscrie cu un singur desen/colaj, sau cu cel mult 5 poze, în culori sau alb-negru, iar lucrările pot fi trimise până pe data de 15 martie, ora 10:00, prin e-mail la adresa: mundusaqua@gmail.com.

Apa Prod S.A.: Acțiunea „Porți deschise” marchează Ziua Mondială a Apei și se va desfășura în perioada 18-22 martie 2019.
Apa Prod S.A. își deschide porțile pentru toți cei care doresc să viziteze obiectivele pe care le administrează și care fac parte din sistemul de alimentare cu apă și de canalizare.
Acțiunea „Porți deschise” marchează Ziua Mondială a Apei și se va desfășura în perioada 18-22 martie 2019. În acest sens, vă invităm să vizitați stațiile de tratare a apei din Sântămăria Orlea, Hunedoara și Crișcior, stațiile de epurare din Deva, Sântuhalm și Călan, laboratorul de apă potabilă din Deva și Muzeul Apei. Grupurile mai mari de 10 persoane, inclusiv elevi şi studenţi, sunt rugate să transmită, pe adresa de e-mail biroupresa.apaprod@yahoo.ro, ora şi locaţia pe care doresc să o viziteze. Aceste informaţii pot fi transmise şi pe pagina de Facebook a Apa Prod S.A., printr-un mesaj privat.

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video