Economie la energie pentru noua statie de epurare de la Alba Iulia, cu echipamentele furnizate de Jetrun EnergoEco

270 vizualizari
statie epurare alba iulia
Distribuie pe

Compania Jetrun EnergoEco a livrat echipamente de generare a energiei electrice care vor asigura economii de pana la 3600 kW/zi pentru noua statie de epurare a apelor uzate de la Alba Iulia.


Centrala de cogenerare de la statia de epurare Alba Iulia

Beneficiarul, S.C. Apa CTTA S.A. Alba, a semnat in luna martie 2012 contractul de executie a statiei de epurare ape uzate cu reprezentantii companiilor germane Hochtief Solutions AG si Von Roll BHU Umwelttechnik GmbH, care lucreaza pe plan local cu subcontractorul Hidroconstructia SA Sebes.

Proiectul european este finantat cu 10 milioane de euro si are ca termen de finalizare luna martie 2015.

In cadrul proiectului, Jetrun EnergoEco a livrat o centrala de cogenerare care poate sustine in intregime consumul electric al statiei de epurare, asigurand economii de pana la 3.600 kWh/zi. Centrala de cogenerare produce energie electrica si termica rezultate din combustia biogazului, energia termica fiind folosita la incalzirea digestorului de biogaz, iar energia electrica la functionarea intregii statii de epurare.

Grupul de cogenerare livrat, Wolf GTK 150 K, are o putere electrica de 150 kW si o putere termica de 204 kW. Este prevazut sa functioneze la capacitate maxima 24 de ore din 24, 7 zile din 7, cu opriri de 4 ore pentru revizie la fiecare 1000 de ore de functionare.
Echipamentul este compus dintr-un motor termic MAN turboalimentat de 12.8 litri cu functionare pe biogaz, un generator electric Marelli sincron si un sistem de recuperatoare de caldura pentru valorificarea caldurii din gazele de ardere.

Grupul de cogenerare este prevazut sa functioneze si in regim insular ca generator de urgenta. In plus, datorita sistemului de automatizare performant, grupul de cogenerare functioneaza fara supraveghere umana si poate fi controlat de la distanta prin intermediul unui modem sau al unei linii de comunicare ProfiBus.

“La finalizarea proiectului, apa raului Mures va fi mai curata si suntem mandri ca tehnologia noastra contribuie la acest obiectiv”, a declarat Adrian Moisa, directorul companiei. “Cu acest proiect, Jetrun EnergoEco isi sporeste experienta in furnizarea de sisteme complete pentru productia, tratarea si utilizarea biogazului in statii de epurare a apelor uzate, fabrici de biogaz si depozite de deseuri".

Jetrun EnergoEco a mai echipat cu centrale de cogenerare GTK 150K si statiile de epurare de la Poarta Alba, Calarasi si Giurgiu, experienta in exploatare indicand productii de electricitate zilnica intre 1.200 si 2.400 kWh, suficient cat sa acopere 80-90% din consumul electric al statiei.


Despre Jetrun EnergoEco 
Jetrun EnergoEco importator oficial al echipamentelor de incalzire, ventilatie si climatizare produse de Wolf Heiztechnik si-a asigurat un statut important printre furnizorii de solutii HVAC din Romania, devenind cunoscuta pentru calitatea produselor si serviciilor oferite.
Pentru a va putea oferi o gama completa de solutii, Jetrun EnergoEco colaboreaza si cu alti producatori Europeni sau globali de echipamente si subansamble cum ar fi: Hygromatik, Apen Group, Galletti, Teddington, Cabero, Mita.


www.jetrun.ro

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video