Care sunt accesoriile folosite pentru fixări mecanice în beton?

124 vizualizari
””
Distribuie pe

Fixarea mecanică este cea mai utilizată variantă de fixare a diverselor elemente în beton. Nu este cea mai puternică și nici cea mai rapidă, însă este populară pentru faptul că nu necesită scule speciale, cunoștinte de specialitate sau foarte multa pregătire pentru realizare.

În principiu, pentru a reuși o fixare mecanică bună, cea mai mare provocare pe care o ai este aceea de a alege corect ancora pe care o folosești. Ai la dispoziție mai multe variante:

Diblurile expandabile din plastic

Se introduc într-o gaură ce a fost deja realizată, după care fixarea se realizează printr-un șurub ce se înșurubează în diblu sau se introduce prin lovire. Există mai multe tipuri de dibluri din plastic, în funcție de formă, de mărime sau de rezistență la forfecare. Avantajele majore ale acestor dibluri sunt prețul scăzut, montajul foarte ușor, o gamă mare de dimensiuni și disponibilitatea mare. Nu sunt cele mai rezistente la smulgere, însă pentru majoritatea proiectelor sunt excelente.

Diblurile expandabile din metal

Sunt ancore expandabile foarte rezistente. Se montează la fel ca și diblurile din plastic, însă fixarea se poate face cu sau fară ajutorul unui șurub. Printre avantajele pe care le oferă se numără diversitatea de lungimi și de forme, rezistență mare la smulgere ( de până la 24 kN) și rezistență mare la forfecare (de până la 32kN). Sunt apreciate de foarte mulți profesioniști deoarece se montează foarte ușor și pot fi găsite o mulțime de produse cu agrement ETA. Din păcate, odată introduse în beton acestea nu mai pot fi scoase și nu sunt foarte eficiente într-un beton de consistență slabă. Atunci când sunt introduse în beton prin lovire, pot crea fisuri.

Dibluri cui

Sunt dibluri care se montează într-o gaură preexistentă, prin lovire. Sunt dibluri simple, fără cămașă metalică sau din plastic, ce asigură rezultate rapide. Pot fi achiziționate într-o gamă mare de dimensiuni și finisaje, sunt ușor de folosit însă nu au o rezistență foarte mare la smulgere. La fel ca și în cazul diblurilor expandabile din metal, nu sunt eficiente în beton de calitate slabă.

Șuruburi pentru beton

Sunt soluții de fixare care se înșurubează într-o gaură deja executată. Fixarea se face cu ajutorul filetului realizat în beton și este destul de bună, cu rezistență la forfecare și la smulgere mai mari decât în cazul altor variante de dibluri. Aceste șuruburi sunt apreciate pentru montajul ușor, pentru faptul că pot fi refolosite, nu introduc eforturi suplimentare în beton și vin într-o gamă foarte mare de dimensiuni și forme. Marele lor dezavantaj este prețul mare.   Este foarte important să cauți cea mai buna variantă pentru fixarea în beton, în așa fel încât să reziste cât mai multă vreme fără a genera probleme. Cu o soluție bună de fixare, poți monta piese de mobilier și o mulțime de alte piese grele care să facă față fără probleme solicitărilor, inclusiv celor generate de cutremure.

Sorry…This form is closed to new submissions.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.887 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.110 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.210 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video