3 modalitati eficiente de a inlatura rugina utilizand ingrediente casnice

51 vizualizari
modalitati eficiente de a inlatura rugina
Distribuie pe

Știm...petele de rugină de pe scule creează bătăi de cap tuturor instalatorilor, însă există anumite ingrediente casnice care vă pot ajuta într-un mod rapid și eficient atunci când vine vorba de curățarea trusei de scule.

Despre rugină putem spune că se formează atunci când fierul reacționează cu oxigenul din atmosferă, mai ales în cazul unei umidități crescute. Acest fenomen poartă denumirea de oxidare și are o acțiune corozivă asupra fierului.

Cu ajutorul acestor ingrediente puteți curăța complet sculele de rugină, iar pe suprafața lor nu vor mai exista substanțe sau soluții care pot duce la defectare sau la o utilizare deficitară. Astfel, trusa de scule rămâne pregătită pentru orice fel de lucrare pe care o veți desfășura, iar accidentele de muncă sunt evitate.

 

Cele mai eficiente remedii casnice pentru îndepărtarea petelor de rugină sunt:

Lămâia – sucul de lămâie ajută foarte mult la curățarea petelor de rugină, așadar se recomandă stoarcerea a 2-3 lămâi într-un vas pentru obținerea lui. Pentru îndepărtarea petelor se umezește, cu ajutorul unei cârpe, zona ruginită de pe suprafața sculelor și se lasă sucul de lămâie să acționeze câteva minute. În final, se șterg sculele și se admiră rezultatul obținut cu ajutorul unui ingredient extrem de comun, care se întâlnește în orice locuință.

Ketchup – are proprietatea de a curăța sculele de rugină, mai ales în combinație cu soda. Se recomandă adăugarea acestor două substanțe pe petele de rugină și lăsarea lor să acționeze pentru minim două ore. După clătirea cu apă și ștergerea zonelor afectate, petele vor dispărea imediat.

Oțet alb – este, de asemenea, un remediu extrem de eficient și utilizat în curățarea petelor de rugină. Acesta trebuie pulverizat pe zona afectată de rugină și se lasă să acționeze pentru câteva ore. Ulterior, sculele trebuie curățate cu ajutorul unei perii de sârmă, până în momentul în care dispar toate petele.

Acestea sunt principalele 3 ingrediente clasice care ajută la curățarea ruginei de pe scule iar marele avantaj al acestor remedii este faptul că reprezintă soluții nepericuloase pentru curățare deoarece nu conțin substanțe chimice. Luând în calcul aceste ingrediente, veți putea să vă bucurați de rezultate din ce în ce mai bune pe măsură ce sunt utilizate în mod constant.

Așteptăm să ne spuneți dacă ați și încercat vreuna dintre aceste metode și ce rezultate ați obținut!

 

 

 

 

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video