Criterii de alegere a motosapei

6 vizualizari
Criterii de alegere a motosapei
Distribuie pe

Motosapa este unul dintre utilajele agricole cele mai eficiente atunci când vine vorba despre arat și pregătirea solului pentru cultivat. De asemenea, este un partener de încredere pentru îndepărtarea buruienilor din curte și grădină, precum și pentru semănat. Motosapa ne scutește astfel de munca fizică pe care bunicii noștri o depuneau în trecut când săpau terenurile agricole și ne ușurează activitatea prin tehnologia performantă pe care ne-o pune la dispoziție.
 

Și cum tehnologia continuă să avanseze, marii producători de utilaje agricole au scos pe piață modele din ce în ce mai performante, menite să ne ajute în diverse situații, în funcție de dotări. Având în vedere că motosapa este o investiție destul de importantă, este necesar ca și procesul de documentare înainte de achiziție să fie unul pe măsură. De aceea, vă punem la dispoziție în cadrul acestui articol informații utile despre alegerea unei motosape (https://www.tehnicbazar.ro/catalog/motosape-si-motocultoare-295), precum și sfaturi legate de întreținerea sa. Iată criteriile de care trebuie să țineți cont în alegerea utilajului agricol:

  1. Versatilitatea motosapei și accesoriile cu care vine la pachet

Este important ca atunci când alegem o motosapă, să putem să o folosim în mai multe contexte, astfel încât să acoperim o arie mai largă de activități gospodărești, cum ar fi aratul, semănatul sau chiar și cositul, dar să o putem utiliza și pe suprafețe mai restrânse de teren. Așadar, accesoriile sunt extrem de importante. Pentru ca o motosapă să îndeplinească toate aceste funcții, este necesar să fie dotată cu freze detașabile, adaptate pentru activitățile enumerate mai sus, și cu discuri protectoare în laterale, demontabile, care să permită lucrul pe suprafețe mai mici și printre plante.

O sugestie foarte bună în acest sens este Motosapa MS 6580 (https://www.tehnicbazar.ro/cumpara/motosapa-ms-6580-7-cp-rarita-set-roti-de-cauciuc-3466), care este doatat cu freze detașabile și cu posibilitatea de a atașa la plug remorcă, semănătoare sau alte accesorii. Construcția compactă permite o utilizare facilă, indiferent de consistența solului ce trebuie prelucrat.  Motosapa poate fi achiziționată din magazinul online Tehnic Bazar, la pachet cu 2 roți de cauciuc, o roată frontală pentru transport, discuri laterale de protecție, plug de bilonat și suport de prindere a accesoriului de bilonat.

  1. Tipul de motor

Motorul este piesa centrală la care trebuie să vă raportați atunci când vă alegeți motosapa pentru că el acționează setul de freze prin intermediul unui sistem de transmisie de tip melc (roată melcată), fie prin lanț sau curele. Motorul poate fi electric, pe benzină sau pe motorină, având una sau mai multe trepte de viteză, ce pot fi adaptate în funcție de tipul de activitate desfașurată. În continuare vă prezentăm caracteristicile fiecărui tip de motor, astfel încăt să puteți decide care este varianta cea mai potrivită pentru ceea ce aveți nevoie.

Motor pe benzina (https://www.tehnicbazar.ro/cumpara/motosapa-ms-6580-7-cp-rarita-set-roti-de-cauciuc-3466): are avantajul că permite o pornire ușoară, lipsită de zgomot în comparație cu cele pe motorină, iar întreținerea este una simplă și economică;

Motor pe motorină (https://www.tehnicbazar.ro/cumpara/ruris-motosapatoare-profesionala-1001-ksd-roti-cauciuc-metalice-plug-8374): prețul motosapei poate crește, dar alimentarea cu combustibil, pe termen lung, va fi mai ieftină. De asemenea, au o durabilitate mai mare decât motoarele pe benzină.

Motor electric (https://www.tehnicbazar.ro/cumpara/progarden-hs-1100d-motosapa-13-cp-15560): nu necesită întreținere, face mai puțin zgomot, dar are o putere limitată, fiind mai potrivit pentru suprafețele mici decât pentru terenurile agricole mari. În plus, depinde de o sursă de curent electric.

  1. Siguranța la lucru

Nu în ultimul rând, siguranța în timpul lucrului este un aspect extrem de important atunci când alegem o motosapă, de aceea, aceasta trebuie să fie cât mai fiabilă și să îndeplinească câteva criterii:

  • Să elibereze zona de obiecte precum pietrele, care pot strica motosapa sau pot răni pe cineva în timpul lucrului;
  • Să aibă pornire la rece, prin apăsarea ambreiajului, moment în care frezele trebuie să înceapă procesul de rotație;
  • Să fie prevăzut cu suport pentru picioare, departe de lamele motosapei;

În acest sens, Motosapa MS 6580 (https://www.tehnicbazar.ro/cumpara/motosapa-ms-6580-7-cp-rarita-set-roti-de-cauciuc-3466) este dotată cu un dispozitiv de siguranță care  oprește automat echipamentul în cazul pierderii controlului asupra mașinii. Maneta cu dublă acționare a Motosapei MS 6580 respectă ultimele cerinte ale standardului European EN-709 cu privire la siguranta utilizatorului. Actionarea manetei se poate realiza doar după deblocarea siguranței, preîntampinând astfel acționarea involuntară a acesteia.

Sfaturi pentru întreținerea motosapelor

  • Verificați cu regularitate nivelul de ulei și schimbați-l conform recomandărilor din fabrică;
  • Curățați și înlocuiți periodic filtrul de aer;
  • Mențineți curate sistemul de răcire și bujia;
  • Lubrifiați periodic piesele motosapei;
  • Verificați periodic cuțitele și, dacă sunt uzate, ascuțiți-le sau înlocuiți-le;
  • Verificați dacă șuruburile și piulițele sunt strânse bine, în special cele de la freză.

Iar pentru alegeri inspirate, va invităm să achizitionați din magazinul online Tehnic Bazar motosapa MS 6580, accesand urmatorul link: https://www.tehnicbazar.ro/cumpara/motosapa-ms-6580-7-cp-rarita-set-roti-de-cauciuc-3466motosapa ms 6580 7 cp rarita set roti de cauciuc 30311

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.887 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.110 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.210 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video