Cum să cureți oțelul inoxidabil

641 vizualizari
curatare otel inoxidabil
Distribuie pe

Îndepărtează cu grijă și complet amprentele, stropii de mâncare și grăsimea de pe suprafețele metalice din bucătăria ta cu acest set de produse și tehnici de curățare.

Oțelul inoxidabil aduce un aer luminos și lustruit oricărei bucătării. Cu toate acestea, pentru a păstra acest luciu strălucitor este nevoie de puțină muncă - și de câteva produse de curățare specifice.

6 greșeli de evitat

Primul lucru pe care trebuie să-l știi atunci când te hotărăști să cureți aparatele, chiuvetele și blaturile din oțel inoxidabil este ce nu trebuie să faci. Unele produse de curățare populare vor deteriora finisajul oțelului inoxidabil și chiar și apa simplă poate lăsa urme și pete inestetice dacă nu este folosită corespunzător.

    • NU folosii înălbitor cu clor sau orice produs care conține clorură.
    • NU folosii detergenți pentru cuptoare.
    • NU folosii vată de oțel, perii de oțel sau burete de frecat foarte abraziv - acestea pot cauza zgârieturi sau pot lăsa un reziduu de particule mici care pot rugini. 
    • NU folosii detergenți abrazivi.
    • NU curăța o suprafață din oțel inoxidabil decât dacă aceasta este rece la atingere.
    • NU folosii apă murdară sau excesiv de dură, deoarece poate lăsa pete.

6 cele mai bune sfaturi pentru cum să cureți oțelul inoxidabil

Ține cont de următoarele sfaturi pentru curățarea aparatelor electrocasnice din bucătărie:

    • Unele aparate noi din oțel inoxidabil sunt tratate din fabrică cu un finisaj transparent, iar unele produse de curățare pot deteriora acest finisaj. 

    • Șterge aparatele cu o lavetă și cu săpun. Clătește laveta cu apă curată și șterge din nou pentru a îndepărta orice urmă de detergent, apoi șterge cu un prosop din hârtie. Întotdeauna șterge în direcția "granulației" oțelului inoxidabil. Începe din partea superioară a aparatului și continuă prin a șterge în jos.

    • Pentru a scăpa de grăsimile mai grele este nevoie de puțină abraziune. Folosește o lavetă de nailon, un săpun de vase lichid delicat și apă caldă.

    • Îndepărtează cele mai încăpățânate pete cu o pastă obținută din bicarbonat de sodiu.
Amestecă bicarbonat de sodiu cu detergent de vase lichid într-o pastă și frecă ușor folosind prosopul/lavetă de curățare din nailon sau o periuță de dinți veche. Dacă au mai rămas murdărie și pete, folosește oțet pentru curățare frecând din nou ușor cu o perie moale. Asigură-te că suprafața e curată și folosește un prosop pentru a șterge petele de apă, astfel vei preveni urmele de inestetice lăsate de apă.
 

Detergenți făcuți în casă vs. Detergenți comerciali

Până acum ne-am concentrat pe detergenți pe care mulți proprietari de locuințe îi au deja: detergent lichid de vase, bicarbonat de sodiu, oțet și chiar ulei alimentar. Nu numai că aceste opțiuni sunt ușor de accesat și ieftine, dar deoarece sunt sigure din punct de vedere alimentar, în mod natural sunt bune pentru a fi utilizate în spațiul de gătit.

Cu toate acestea, există numeroase produse de curățare și de lustruire neabrazive care sunt concepute special pentru a fi utilizate pe oțel inoxidabil.
Testează întotdeauna detergentul pentru oțel inoxidabil pe o suprafață, cum ar fi spatele sau părțile laterale, înainte de a trece la curățarea pe zonele cele mai vizibile, inclusiv partea frontală a unui aparat sau partea superioară a unui blat de bucătărie.

Dacă vrei să folosești un detergent făcut în casă, poți amesteca oțet cu diferite uleiuri esențiale. Combină 900 de grame de oțet (cel care are 6% acid acetic este potrivit) cu 10 până la 20 de picături de ulei esențial, totul într-o sticlă cu pulverizator. Utilizează acest detergent DYI numai dacă aparatul tău nu are finisaj oleofob.

Lustruirea periodică a aparatelor tale va ajuta la menținerea unui finisaj strălucitor. Aplică în direcția granulației cu o cârpă moale, de bună calitate, ca să te asiguri că nu lași urme.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video