ISH 2019: 12 trenduri de culori pentru bai

459 vizualizari
Pop up my Bathroom 2019
Distribuie pe

Stilul de viață este dominant în tendințele de amenajare a băii - iar ISH 2019 va prezenta mai multe nuanțe de culori decât oricând. Acesta este modul în care designerii și industria răspund deopotrivă  dorinței de băi ultramoderne, proiectate individual, cu o varietate tot mai mare de finisaje și efecte surprinzătoare. Și există o cerere variată și în ceea ce privește materialele: pe lângă lemn, sunt marmura și noi tipuri de finisaje metalice care joacă acum un rol major. Această tendință se aplică în mod egal la robinete și baterii de duș, mobilier, suprafețe și accesorii.

Începând cu 2019, băile proiectate individual vor avea mai multă culoare. Expoziția "Pop up my Bathroom" din cadrul ISH demonstrează acest lucru într-o expoziție unitară  și, în același timp, cu mai multe fațete. Abordarea multicoloră este una folosită în mod deliberat ca design pentru "băi care reflectă stilul de viață". Modelele tradiționale de a privi lucrurile sunt întoarse pe dos și în ele se introduc  diferite culori dominante mai puternice, inclusiv stropi de vopsea.ish2019

La ISH 2019 vor putea fi văzute niște băi colorate provocatoare - de la ceramica sanitară strălucitor colorată până la mobilier transparent de baie, în albastru și verde.
În timp ce, în ultimele decenii, restrângerea minimalistă a culorilor folosite a însemnat eleganță și  conștientizarea unui design, astăzi contează folosirea curajoasă a culorilor. În același timp, culoarea în baie nu înseamnă neapărat o colorare exorbitantă. Trecerea de la dominanța albului la un spectru neutru de maro și verde, de nuanțe mixte sau de tonuri diferite ale aceleiași culori reprezintă, de asemenea, un pas evolutiv în direcția "băii ca stil de viață".

Griul oferă un contrast la tonurile de culoare mai bogate. Tendința spre o baie modernă durabilă pe termen lung încurajează utilizarea acestei nuanțe mai blânde. Gri este, la urma urmei, un punct de plecare ideal pentru un decor interior neutru. Această nuanță nu este nouă în baie. Dar, în sezonul următor, tocmai griul își va găsi locul în baia modernă atemporală. Griul - o combinație de alb, negru cu o nuanță de secret - se dovedește a fi o nuanță multi-talentată care poate completa aproape orice familie de culori.

Și paleta de culori a arhitecturii moderne și a designului interior ar fi de neconceput fără includerea tonurilor greige (grej); acestea ne amintesc de împrejurimile naturale, casa de la țară, și are, de asemenea, reminiscențe din podelele unei mansarde din New York. Merge la fel de bine cu un aspect ușor retro, precum și cu un stil industrial minimalist. Cuvântul grej este un neologism care derivă din cele două componente: gri și bej. Prin urmare, este tipic pentru principiul de culoare care dă tonul în această tendință curentă a culorilor pentru baie: un mix de culoare care oferă o nuanță de bază modernă și neutră și are un efect puternic de armonizare. Greige este un exemplu bun pentru o întreagă categorie de culori pentru baie, care au stabilit o conexiune de lungă durată cu o a doua culoare și au creat ceva nou.

În același timp, vedem revenirea diferiter nuanțe de maro. Din ce în ce mai mult, designerii de interior aleg culori naturale neutre și calde, pentru a face baia mai confortabilă. Mai degrabă decât utilizarea  griului, regula este: nu alegeți doar o culoare plictisitoare simplă. Secretul se află în tonurile care stau la bază - fie că este lut sau teracotă; bronz sau rugină; măslin, pădure de pin sau lemn de cedru; pulbere sau taupe. Maroul poate fi interpretat în două moduri: fie ca un spectru organic, adesea combinat cu materiale naturale pentru a crea o paletă de culori armonioasă sau ca o aluzie la stilurile anterioare, folosit pentru efectul artistic.

ish 2019

Așa cum trebuie să facă o culoare caldă, auriul creează zone de luminozitate în baie. Împreună cu platina și cuprul, acest metal prețios a devenit un punct culminant al designului de baie. Astfel, de exemplu, chiuvetele sunt placate cu frunze de aur veritabil, iar pereții, de asemenea, sunt vopsiți în nuanțe de auriu.

Negrul continuă să constituie o declarație clară a individualității. Această tendință, care are originea în mobilier, și-a găsit un număr tot mai mare de entuziaști care au adoptat-o în baie. Negrul este nobil, elegant și modern. În combinație cu marmura - alb-neagră sau piatră verde, care este deosebit de populară în prezent - și piele, negrul s-a transformat într-un clasic extravagant. Într-o combinație mai rustică cu mobilier din metal lăcuit, lemn și beton, pe de altă parte, negrul este un acompaniament potrivit pentru un stil industrial. Chiar și producătorii de robineți merg pe această tendință. Noile tehnici de fabricație fac posibilă oferirea de gradienți de culoare, până la negru.

ish 2019

O tendință paralelă este baia scăldată în verde. Această tendință reflectă cu fermitate dorința noastră pentru un mediu natural, în care natura este considerată a fi locul originar al omenirii. Pe de altă parte, verdele este, în orice caz, o culoare populară, care se află în prezent în plin avânt și care creează o dispoziție interesantă, mai ales când este combinată cu plante. Și, folosind produse individuale cum ar fi, de exemplu, o cadă care stă în mijlocul băii, designerul nu poate da greș.

Nuanțele de pastel, de asemenea, reprezintă tendința în mobilier. Menta, trandafirul roz și albastrul deschis creează un efect prietenos, primitor și oferă accente pline de culoare. Băile în culori pastel evocă o lume nouă și frumoasă - uneori, la modă, alteori de vis, dar întotdeauna cu o doză de fugă de realitate.  Dacă rozul este combinat cu fitinguri maro - poate o pardoseală din lemn de culoare deschisă sau plăci corespunzătoare - acest lucru accentuează confortul.

trenduri culori baie 2019

Albastrul devine din ce în ce mai popular în țările europene. Este o culoare care are un efect de relaxare, amintindu-ne de întinderea cerului și de apă. Producătorii de vopsele au modernizat în ultimii ani paleta de albastru. Ce a irezultat nu sunt doar vopsele inovatoare pentru pereți; sunt și noi tipuri de vopsea pentru plăci care dau o senzație de confort. Iar redescoperirea marmurei în designul interior încurajează utilizarea obiectelor sanitare albastre.

Albul este culoarea tradițională a băii. Albul înseamnă curățenie și a fost predominant zeci de ani, uneori, punct de plecare pentru o întreagă serie de proiecte. 45% din populația germană optează pentru această culoare de bază atemporală - o culoare care merge cu orice. Se poate înțelege cu ușurință gândirea din spatele acesteia: produsele pentru baie trebuie să strălucească cât mai mult posibil - curate și strălucitoare. Peste 80% din produsele ceramice vândute în Germania sunt albe. Mai recent, producătorii de articole sanitare au oferit chiar și o gamă de nuanțe diferite de alb.

Expoziția de tendințe "Pop up my Bathroom" va prezenta, în selecția sa de culori, o gamă largă de aplicații ale tendințelor actuale de folosire a culorilor în designul interior de sanitare. Evenimentul este organizat în cadrul ISH 2019 de către Messe Frankfurt și Asociația German Sanitation Industry (Vereinigung der Deutschen Sanitärwirtschaft - VDS) și va avea loc în Saal Europa, Hall 4.0, între 11 și 15 martie 2019. În plus, ISH va expune o gamă largă de produse și servicii care acoperă o varietate de probleme actuale în industria instalațiilor sanitare și va prezenta soluții tehnice inovatoare pentru provocările cheie din acest sector. Printre numeroase alte lucruri programate pentru 2019, va exista o zonă în Sala 3.1, dedicată problemei schimbărilor demografice și intitulată "Baia terapeutică 2030", în cadrul căreia vizitatorii pot experimenta și testa ei înșiși exponatele.

https://ish.messefrankfurt.com

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video