Totul despre lavoarele de baie

159 vizualizari
””
Distribuie pe

Baia reprezintă una dintre cele mai importante încăperi din locuinţa noastră, deoarece acolo au loc toate activităţile sanitare de zi cu zi, specifice traiului într-o civilizaţie modernă. Din acest motiv, baia - prin tipul de mobilier ales pentru decorare - devine o reflecţie a personalităţii noastre.

Lavoarele de baie, foarte importante pentru o baie reuşită

Din cauza utilizării atât de frecvente a acestora, se poate spune că cele mai importante articole de mobilier sanitar din întreaga baie sunt aşa-zisele lavoare baie. Piaţa ofere o gamă largă de modele de lavoare pentru baie dintre care se poate alege, mai ales dacă vă doriţi că baia dumneavoastră să contureze un anumit stil, precum sunt cel retro, modern, minimalist şi aşa mai departe. Acestea pot fi concepute din mai multe materiale, precum sunt granitul, marmură, fonta, inoxul etc. Totuși, de departe cel mai important aspect, care și diferențiază lavoarele între ele, este modul în care vor fi montate în baie. Acest lucru determină întreg procesul de mobilare a încăperii.

Diferitele modalităţi în care pot fi montate lavoarele

Modalitatea în care lavoarul este montat determina rezultatul final al băii, deoarece acest lucru este delimitat de către poziţionarea ţevilor şi abilitatea de a le ascunde. Când vine vorba de montarea acestor obiecte sanitare, se observă cinci categorii distincte. În prima se află lavoarele suspendate. Ele se montează direct pe suprafaţa peretelui, fiind ideale pentru băile cu spaţiu redus şi care menţin cu uşurinţă stilul industrial, minimalist, preferat în încăperile moderne de mici dimensiuni. Alte tipuri sunt lavoarele cu picior, care nu sunt prea diferite de cele suspendate, singura diferenţă fiind că se folosesc de partea alungită pentru a ascunde mai bine ţevile, în cazul acestora, piciorul mergând până în podea. Acest tip se încadrează mai bine într-un stil retro clasic. Lavoarul pe pardoseala are un design nonconformist, având o formă alungită, tubulara din pricina instalaţiei care porneşte direct din podea, fiind perfectă pentru o baie în stilul minimalist. O altă categorie e lavoarul pe mobilier, care e perfect pentru un stil modern, deoarece vă oferă mai mult spaţiu de depozitare, lavoarul fiind încorporat deasupra dulapului de baie.

Dacă vă doriţi un lavoar pe blat trebuie să ştiţi că este cel mai elegant tip, dar şi cel mai practic, deoarece vă oferă mai mult spaţiu de desfășurare pe lângă acesta, putând transforma acea porțiune a băii într-o măsuţă pentru toaleta.
 

Mobilarea unei băi este foarte importantă, deoarece baia reprezintă un mic sanctuar al reîmprospătării, dar şi o oglindă a sufletului dumneavoastră. Din acest motiv, fiecare parte a acesteia trebuie aleasă cu grijă şi răbdare, pentru a fi cu adevărat mulţumiţi de rezultatul final.

Sorry…This form is closed to new submissions.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video