Ziua Mondială a Instalațiilor Sanitare

155 vizualizari
instalații sanitare
Distribuie pe

La ce te gândești când auzi de instalații sanitare? Este posibil să te gândești la apa curentă, la rețeaua de canalizare și la numeroasele conducte care fac ca totul să funcționeze într-o gospodărie. Acum, gândește-te la o lume în care nu există instalații sanitare. Cât de inconfortabilă ar fi fost viața fără instalații sanitare, fără apă caldă sau rece, fără canalizare? 

Mulțumită instalațiilor sanitare, comunitățile și străzile noastre pot fi menținute curate. În lipsa lor toate deșeurile ar rămâne pe străzi. Ziua Mondială a Instalațiilor Sanitare este o zi în care realizăm, conștientizăm importanța instalațiilor sanitare pentru bunăstarea oamenilor și pentru comoditate și o sărbătorim. 

Când este Ziua Mondială a Instalațiilor Sanitare în 2023?

Ziua Mondială a Instalațiilor este sărbătorită la nivel global pe 11 martie. Scopul oficial declarat este acela de a răspândi informații despre semnificația instalațiilor sanitare în protejarea bunăstării oamenilor și de a onora instalatorii.

Istoric

Consiliul Mondial al Instalațiilor Sanitare a creat evenimentul cu gândul ca noi, toți cei care ne bucurăm de utilitatea lor, să ne oprim măcar o dată pe an și să ne gândim la rolul semnificativ al instalațiilor sanitare în menținerea stilului de viață îmbunătățit pe care instalațiile sanitare îl fac posibil.
Evenimentul a fost sărbătorit pentru prima dată în 2010 și este sărbătorit de atunci constant, anual, în întreaga lume. Consiliul a venit cu denumirea evenimentului și a hotărât să promoveze legătura dintre instalații sanitare, gestionarea mediului și succesul economic.
Banca Mondială a recunoscut semnificația instalațiilor sanitare. Instituția o consideră ca fiind cel mai economic mod de a face prevenție în domeniul sănătății populației.

Motive pentru a iubi Ziua instalațiilor sanitare

Instalațiile sanitare ne protejează de boli dăunătoare și ne oferă apă curentă, potabilă și accesibilă ca preț. Hai să găsim câteva motive care să te facă să apreciezi această ocazie:
    • În cadrul acestei zile se discută despre semnificația instalațiilor sanitare și despre modul în care acestea au avansat dezvoltarea societății.
    • Instalațiile sanitare au un rol decisiv în faptul că orașele și străzile rămân curate, iar răspândirea bolilor e oprită.
    • Cu această ocazie se vorbește despre istoria vastă a instalațiilor sanitare și ne ajută să recunoaștem rolul pe care instalatorii l-au jucat pentru dezvoltarea societății.
    • Afacerea instalațiilor este profitabilă pentru cei care doresc să fie instalatori, oferind cariere și un venit care asigură un trai bun multor persoane din întreaga lume.
    • Instalațiile sanitare ajută la reducerea consumului de apă și oferă apă potabilă pentru miliarde de oameni.

Modalități creative de a sărbători Ziua Mondială a Instalatiei sanitare

Oamenii și instalatorii de pretutindeni sărbătoresc evenimentul în mai multe moduri diferite. Uite mai jos câteva moduri în care poți petrece această zi:

Educă

Ce mod mai bun de a sărbători decât educând oamenii cu privire la importanța instalațiilor sanitare? Instalațiile sanitare au nenumărate avantaje pentru sănătatea noastră și pentru curățenia comunităților noastre. Așadar, sărbătoriți evenimentul învățându-i pe tineri despre semnificația instalațiilor sanitare și de ce trebuie să urmărească să construiască și mai mult pe progresele actuale. Nimic nu este mai bun decât împărtășirea cunoștințelor cu cei din jurul nostru!

Găsește informații noi

Sărbătorește folosind această ocazie ca o scuză pentru a învăța totul despre instalații sanitare. Există multe informații interesante despre instalații sanitare și instalatori pe Internet. Te poți distra și informa citind aceste informații și împărtășindu-le cu prietenii tăi. Pentru a face totul și mai interesant, organizează un mic concurs de cultură generală despre instalații sanitare. Citește despre oportunitățile de angajare pentru instalatori și despre acest domeniu de activitate.

Sprijină domeniul instalațiilor sanitare

Chiar dacă, gândindu-ne puțin, este destul de trist, există multe țări în care accesul la toalete și apă curentă nu sunt disponibile, din cauza lipsei rețelelor de apă și canalizare. Ce poți face? Găsește acele organizații dedicate promovării instalațiilor sanitare care dezvoltă aceste rețele și facilități în țările emergente. Contribuie și tu la proces, susține aceste organizații caritabile, fie prin donații, fie prin alte metode de sprijin. 

Laudă-i pe instalatorii buni

Una dintre cele mai bune modalități de a sărbători este onorarea acelor instalatori care oferă oferă servicii de calitate. Mulțumește-le pentru contribuțiile și efortul lor, pentru munca de calitate pe care o depun.

6 lucruri interesante despre instalații sanitare

Știai că dacă ai un robinet care curge, vei pierde peste 4 litri de apă pe săptămână? Hai să aflăm mai multe lucruri interesante despre instalațiile sanitare.

    1. Toaleta este denumită "the john", deoarece acest nume provine de la finul reginei Elisabeta I, Sir John Harrington, care a proiectat toaletele.
    2. O familie obișnuită poate consuma peste 600 de litri de apă în fiecare săptămână, adică peste 31.000 de litri pe an.
    3. Știai că Roma antică a fost cea mai avansată metropolă în dezvoltarea de rețele de alimentare cu apă și canalizare? Întreg orașul avea o întreagă rețea care folosea apeducte și conducte subterane, toate folosindu-se doar de gravitație, neavând la dispoziție pompele moderne de azi. E cu atât mai remarcabil cu cât după prăbușirea imperiului, în secolul cinci, tehnologia nu a mai fost folosită ulterior vreme de cel puțin 1000 de ani.
    4. Hotelul Tremont din Boston, în 1829, e prima clădire de utilitate publică modernă din lume în care s-au folosit instalațiile sanitare interioare. 
    5. Știi care sunt cei mai celebri instalatori din lume? Mario și Luigi se numără printre cei mai renumiți instalatori din toate timpurile și au apărut în peste 200 de jocuri de când Mario Brothers a fost creat în 1985.

Concluzii 

Acum, la final, îți poți da seama cât de importante sunt instalațiile sanitare pentru fiecare din noi. Ziua Mondială a Instalațiilor Sanitare recunoaște importanța lor și vine cu mulțumirile de rigoare și din partea noastră, pentru toți instalatorii care muncesc din greu ca noi să ne putem bucura de confort.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 5.512.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.750 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.980.429 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.020 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video