Primele tevi pentru instalatii geotermice certificate NSF

95 vizualizari
NSF
Distribuie pe
Trinus Pipes&Tubes Ltd. si Vanguard Pipe & Fittings Ltd. – Primii producatori de tevi din polietilena pentru instalatii geotermice NSF International, organizatie publica in domeniul sanatatii si sigurantei publice, a anuntat certificarea primelor tevi pentru instalatii geotermice in conformitate cu standardul C448 al Asociatiei Canadiene din domeniul Standardizarii (CSA): Proiectarea si instalarea sistemelor geotermice pentru cladiri comerciale si institutionale. NSF este singura organizatie care certifica instalatiile din polietilena (PE) pentru utilizare in domeniul geotermic.

CSA C448 este singurul standard agrementat de guvernul Americii de Nord cu privire la standardele din domeniul proiectarii si instalarii sistemelor geotermice, sisteme care utilizeaza ca sursa a caldurii pamantul. Aceste sisteme produc incalzire sau racire prin miscarea caldurii. In timp ce sistemele traditionale de incalzire se bazeaza pe temperaturi exterioare adesea variabile, temperaturile subterane sunt relativ constante pe toata durata anului, producand incalzirea si racirea dorita pe toata durata anului.

Programul de certificare NSF a fost dezvoltat astfel incat sa incorporeze aspecte de baza legate de instalatiile geotermice, cum sunt performanta, efectele fizice, efectele asupra sanatatii si cerintele legate de calitate. Pentru a obtine Certificarea NSF, Trinus Pipes&Tubes Ltd. si Vanguard Pipe & Fittings Ltd. au trebuit sa indeplineasca cerintele NSF/ANSI Standard 14 referitor la Componentele Sistemelor de Tevi din Plastic si alte materiale auxiliare si CSA B137.1 referitor la Tevile, conductele si fitingurile din polietilena (PE), in completarea cerintele CSA C448. Ambele companii au trecut printr-un proces de audit care a verificat:

  • -formularea si procesul de fabricare
  • -utilizarea materiilor prime autorizate
  • -respectarea cerintelor legate de controlul calitatii
  • -selectarea produselor
  • -marcarea produselor
  • -conformitatea produselor cu standardele in vigoare si cu cerintele NSF

Pentru indeplinirea cerintelor, Trinus si Vanguard vor avea marcate tevile destinate instalatiilor geotermice cu insemnele CSA-C448, CSA-B137.1, cNSF.
Certificarea de la o terta parte a sistemelor de tevi pentru instalatii geotermice ofera asigurarea ca produsele sunt certificate independent pentru a intruni cerintele necesare utilizarii in sisteme geotermice. Pentru a mentine Certificarea NSF si pentru a demonstra conformitatea constanta a produselor, cele doua companii vor trebui sa treaca anual trei procese de audit neanuntate.

Potrivit d-lui Jeremy Brown, NSF Code and Regulatory Manager, „Certificarea independenta de la o terta parte este esentiala deoarece sporeste increderea intr-un produs si acceptarea acestuia, demonstrand conformitatea produsului cu cerintele in vigoare. Pe mai departe vom continua sa jucam un rol activ in stabilirea cerintelor de calitate pentru tehnologiile bazate pe energia terestra”.

Certificarea NSF/ANSI Standard 14 cuprinde cerinte legate de controlul de calitate pentru tevile de polietilena (PE) si stabileste cerintele minime pentru componentele sistemelor din plastic, legate de aspectul fizic, performanta si efectele asupra sanatatii. Standardul include testarea produsului, durabilitatea in timp si cerintele legate de controlul calitatii, elemente care confera performanta produsului.

Despre NSF International

NSF International este o organizatie independenta, non-profit, care ajuta la protejarea dv. prin certificarea produselor si intocmirea de standarde in domeniul alimentar, a calitatii apei si a bunurilor de consum (www.nsf.org). Fondata in 1944, NSF este dedicata protejarii sanatatii publice si a sigurantei la nivel mondial. NSF este o organizatie mondiala, cu centre de colaborare pentru domeniile Sanatatii, sectorul Alimentar, al Sigurantei Apei si al Mediului Interior. Servicii auxiliare includ audituri in domeniile industriei alimentare si a calitatii apei, sisteme de management, certificate pentru atestarea calitatii organice.

Trinus Pipes and Tubes Ltd. este un producator de top din domeniul produselor din polietilena. Principala activitate este productia de componente din polietilena si alte varietati de materiale cum ar fi LDPE, LLDPE, MDPE&HDPE. Trinus furnizeaza produse aprobate CSA si NSF precum si produse necertificate, intr-o varietate mare de lungimi standard sau livrate in colaci. Domeniile de utilizare ale tevilor Trinus sunt: instalatiile de apa, electrice, foraj dirijat, sisteme de irigatie, patinoare, canalizare, apa potabila, piscine, surse de apa, etc.

Cele doua produse, teava Tri Fuse de la Trinus Pipes and Tubes Ltd. si Vanguard GEO-Pipe de la Vanguard Pipe & Fittings Ltd. indeplinesc cerintele referitoare la materialele utilizate la fabricarea tevilor cu utilizare subterana, fiind autorizate sa poarte inscriptia cNSF si/sau cNSFus.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video