Aerteknika

Scolile si institutiile publice: pregatite termic pentru iarna?

fluke
vizualizari


Chiar cand redactam acest material, prognoza meteorologica pentru Romania se schimba dramatic. In nordul tarii: caderi masive de zapada si, in plus, cod galben de ninsori si ger.
Scolile incalzite prost (sau deloc), cu solutii constructive ineficiente, de multe ori carpite cu te miri ce, sunt, poate, cel mai ingrijorator subiect din desfasuratoarele jurnalelor de stiri. Subiectele vin, interesul autoritatilor e trecator, iar copiii continua sa inghete la ore.

Privind superficial, problema s-ar putea rezolva usor, cu o investitie. La o privire mai atenta, constructiile trebuie diagnosticate din punct de vedere termic, iar daca instrumentele nu sunt suficient de performante, procesul de masurare si analiza devine costisitor si, din pacate, deficitar.

Cladirile de interes public, dar si complexurile rezidentiale, cladirile de birouri, imobilele de patrimoniu trebuie supuse unor masuratori si expertize inainte ca problemele sa devina urgente. Mai important: se pot mentine in functiune instalatiile, produsele si sistemele, in mod proactiv, in loc sa reactionam continuu la defectiunile aparute pe neasteptate. Daca ne gandim la politicile de management public, ar fi un mare pas inainte. Fluke produce si distribuie produse de top pentru depistarea problemelor critice pentru activitate inainte ca acestea sa apara. Fluke produce camerele cu infrarosu ce pot fi utilizate pentru o gama larga de aplicatii:

• Descoperirea garniturilor instalate incorect la ferestre sau usi
• Detectarea patrunderii umezelii sau posibila existenta a mucegaiului si a ruginii
• Verificarea lipsei sau a gradului de deteriorare a izolatiei
• Detectarea dezechilibrelor si suprasarcinilor electrice
• Imbunatatirea programelor de inspectie si intretinere preventiva
• Identificarea oportunitatilor de economisire a energiei si a costurilor
• Identificarea sistemelor electrice si mecanice
• Detectarea problemelor legate de sistemul de incalzire/racire a aerului
• Inspectarea defectelor structurale

Atentia la detalii cu impact mare
Fluke intelege, dupa atatia ani de experienta, de ce au specialistii nevoie in asemenea situatii.

Camera cu infrarosu Ti400 este conceputa pentru aplicatii care necesita rezolutie mare si sensibilitate termica (NETD) redusa. De asemenea, este echipata si cu conectivitate wireless pentru partajarea rapida si simpla a imaginilor, focalizare automata LaserSharp® pentru imagini focalizate perfect, de fiecare data, precum si un ecran tactil capacitiv, rezistent, cu inalta rezolutie, de 640x480, pentru navigarea rapida prin meniu. Prin aplicatia SmartView Mobile putem crea pe teren un raport de inspectie si comunica direct cu clientul sau managerul prin dispozitivul Apple® iPhone® sau iPad.

Camera cu infrarosu Ti125 este echipata cu IR-OptiFlex™ pentru captura de imagine fara focalizare, cu flexibilitatea de a comuta la modul manual pentru imaginile din spatii inguste.

Pentru uz general, camera cu infrarosu Ti100 ofera imagini cu infrarosu complete si captura de imagine fara focalizare.

Precizie. Rapiditate.
Linia de camere cu infrarosu de la Fluke permite identificarea rapida si evidenta locatiilor inspectate, prin adaugarea unor imagini digitale suplimentare (IR-PhotoNotes™), care ajuta la efectuarea raportului referitor la locatie sau la situatiile unice, la punctul de inspectie.

Timpul inseamna bani
Capacitatea de a depana rapid si cu precizie o problema si de a concepe un plan pentru reluarea activitatii este critica pentru succesul operatiunii. Poate vorbim de câteva clase de micuti care tremura la ore si despre care, mai rau, parintii stiu ca sunt in siguranta, la caldura. Sa ne gandim la institutii publice care functioneaza normal, fara pierderi termice semnificative, in parametri care ar permite economii bugetare substantiale.

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Romtherm 2019

 

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare