10 moduri de a reduce costurile de renovare ale băii

1342 vizualizari
renovare baie
Distribuie pe

Baia poate fi una dintre cele mai costisitoare încăperi de renovat într-o casă. Dar o renovare a băii poate fi, de asemenea, unul dintre cele mai satisfăcătoare proiecte de abordat, deoarece poate avea un impact uriaș asupra confortului și funcționalității unei case. Există modalități de a înclina balanța în favoarea economiilor, obținând în același timp spațiul de baie dorit.

Iată 10 sfaturi care te vor ajuta să menții proiectul de renovare al băii pe drumul cel bun.

1. Coordonează pe cont propriu demolarea

Poți economisi bani dacă te ocupi singur de partea de demolare a proiectului. Cu toate acestea, fii atent cu acest aspect deoarece necesită o mână atentă și fermă. Chiar dacă dorești să economisești bani în timpul demolării, să fii neglijent cu un baros și un fierăstrău sabie poate fi o rețetă pentru un accident foarte scump și riscant.
Atenție sporită în jurul țevilor de instalații sanitare, a gurilor de aerisire HVAC, a prizelor și a instalațiilor electrice și a altor elemente similare din baie. Distrugerea sau deteriorarea accidentală a acestora ar putea necesita angajarea unui profesionist pentru a le repara, ceea ce ar anula în totalitate economiile de costuri.

2. Cumpără mobilier pentru baie la mâna a doua

În baie nu este nevoie de multe dulapuri sau rafturi, ca în cazul unei bucătării. De fapt multe băi au doar o chiuvetă, o mască de lavoar și/sau un dulap, raft specific încăperii de baie.
Din acest motiv, va fi destul de ușor fie să cumperi mobilier la mâna a 2 a, piese superioare și inferioare potrivite pentru pereții băii sau, pentru cei care sunt pricepuți, poți transforma o comodă veche în dulap.

3. Evită tendințele

Mulți oameni se apucă de renovări inspirați de noi tendințe. Cu toate acestea, tendințele vin și pleacă, iar remodelarea unei băi la fiecare câțiva ani, pentru a ține pasul, este o modalitate bună de a risipi bani. 
De asemenea, trebuie luat în considerare costul materialelor, deoarece acesta crește când e vorba despre materiale în tendințe, ceea ce înseamnă că renovarea va costa mai mult decât merită, cu atât mai mult cu cât prețurile acestor materiale vor scădea în momentul în care tendințele se vor schimba. În schimb modelele și materialele clasice sunt o alegere bună, pentru a evita prețurile ridicate și renovările frecvente. 

4. Evită să schimbi poziția instalaților

O baie nouă, care arată complet diferit de cea veche, poate arăta nemaipomenit, dar cu siguranță execuția a venit mână-n mână cu un preț ridicat. În loc să schimbi întregul plan de amenajare, lasă instalațiile existente la locul lor. Aceste instalații sunt conductele de alimentare ale chiuvetei și ale dușului, canalele de scurgere, electricitatea pentru lumini și prize, instalațiile HVAC, cum ar fi încălzitoarele cu plită și încălzirea radiantă, și gurile de aerisire din baie.

5. Obține mai multe cotații de preț

Deoarece nu este întotdeauna posibil să faci singur o întreagă renovare a băii, mai ales dacă vrei să schimbi poziția instalațiilor, ar putea fi necesar să angajezi o firmă de renovări care să se ocupe de treabă, ceea ce va costa, fără îndoială. Cel mai bine este să ceri cât mai multe oferte de preț pentru această tip de lucrare, pentru că este mai ușor, de exemplu, pentru posibile negocieri și pentru a face astfel, economii reale în privința bugetului alocat pentru renovarea băii.

6. Refolosește tot ceea ce poți

Nu arunca la gunoi ce ai în baia pe care te pregătești să o renovezi, chiar dacă ar putea fi cel mai rapid mod de a începe de la 0. Acest lucru nu este întotdeauna eficient din punct de vedere al costurilor. Poți păstra și refolosi gips-cartonul care este încă în stare bună sau panourile de perete care au nevoie doar de o retușare. Astfel vei economisi pe termen lung, deoarece îndepărtarea acestor elemente care nu trebuie înlocuite, va costa mai mult decât o lucrare simplă de zugrăvire sau o mică reparație. 
De asemenea păstrează și refolosește faianța și gresia existente. Spargerea câtorva plăci nu necesită înlocuirea pe de-a întregul ale acestora, mai ales dacă ai îndemânarea și priceperea necesare, poți înlocui doar chitul, pentru un aspect nou și proaspăt, fără a fi nevoie să cumperi noi plăci de faianță sau gresie.

7. Fii propriul tău designer

Designerii de interior merită aproape întotdeauna onorariul lor, dar nu întotdeauna se încadrează în bugetul tău. Te poți ocupa singur de elementul de design al acestei lucrări, dar nu face acest lucru orbește. Ia-ți ceva timp pentru a învăța despre designul interior al băii și informează-te citind cărți de specialitate.
De asemenea, este important să realizezi că designerii merită toți banii și pentru că au acces la reduceri și la consumabile pe care proprietarii de locuințe, în mod normal, nu îl au.

8. Pune accent pe accesorii

Uneori, înlocuirea căzii de baie, a dușului sau a chiuvetei nu se încadrează în bugetul tău, deși aceste elemente au un impact uriaș asupra funcționalității și esteticii unei băi. Însă poți da încăperii de baie un aspect nou, doar cu o nouă baterie de duș, cu noi robinete sau corpuri de iluminat strălucitoare. Toate acestea fără să ai costuri extra aferente forței de muncă necesare pentru a înlocui chiuveta, dușul sau cada. 

9. Ia în considerare rafturile

Adăugarea unui raft într-un colț sau a unor rafturi plutitoare pe un perete poate fi exact trucul de design de care are nevoie o baie, astfel vei avea mai multe suprafețe pentru plante și alte obiecte de decor. Aceste rafturi oferă spațiul perfect pentru prosoape împăturite și alte obiecte și accesorii utile într-o baie. Ține, însă, cont de faptul că orice pui pe un raft deschis necesită o atenție constantă, cum ar fi ordinea sau ștergerea frecventă a prafului.

10. Stabilește un buget clar și realist

Niciun proiect nu poate fi eficient din punct de vedere al costurilor dacă nu există un buget. Înainte de începerea proiectului, este esențial să gândești un buget clar și realist care să te ajute să atingi obiectivele, lăsând în același timp loc pentru urgențe sau costuri de renovare neprevăzute. Acest spațiu de manevră, în buget, este foarte important. La urma urmei, poate fi greu de prezis când și dacă pot apărea cheltuieli neprevăzute într-un proiect, așa că asigură-te că ai o rezervă pusă deoparte în buget, pentru astfel de situații.
De asemenea, nu te abate de la planul inițial și nu cumpăra materiale, produse mai scumpe decât este necesar. Poate fi tentant să cheltui puțin mai mult într-un loc sau altul, dar aceste adaosuri suplimentare pot ridica costurile inițial stabilite ale unei renovări. 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video