Arhitecti si antreprenori proeminenti din 10 tari deschid anul arhitectural 2015 la GIS Bucuresti

247 vizualizari
Serban Tiganas
Distribuie pe

GIS 2015 Expo Conferinta de Arhitectura de Interior si Design de Interior si Contractor Instalatii deschid la Bucuresti, pe 7 si 8 aprilie, la Radisson Blu Hotel, seria evenimentelor internationale dedicate arhitectilor si contractorilor, organizate de ABplus Events, Asociatia Culturala Pro Event si Ordinul Arhitectilor din Romania si Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania.

Editia din acest an a Expoconferintei Internationale de Arhitectura GIS va reuni peste 300 de arhitecti si speakeri premiati din 10 tari, laureati ai ultimelor editii ale competitiilor internationale.

In programul conferintei sunt prezenti arhitecti cu portofolii impresionante, cu cele mai recente si apreciate proiecte din Statele Unite ale Americii, Austria, Olanda, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Italia, Turcia, Franta si Romania.
Speakerii invitati, printre care se numara castigatori ai competitiilor internationale de arhitectura din 2014 si 2013, vor prezenta la GIS 2015, la cel mai inalt nivel, realizarile arhitecturii si design-ului de interior contemporan, de la design-ul interior pentru birouri, spatii culturale pentru hoteluri si restaurante, piscine si spa, restaurari, la proiecte rezidentiale si mixte.

In cadrul GIS 2015 va fi organizat, cu sustinerea Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, un Master Class de arhitectura realizat de arhitectul american Hagy Belzberg FAIA (Fellow of the American Institute of Architects), invitatul special al editiei GIS 2015,pe 8 Aprilie, la Hotelul Radisson Blu din Bucuresti. Prezentarea sa, „Complexitatea Atentuanta – Arhitectura tragediei si sperantei”, se concentreza pe un studiu de caz legat de conceptul creator al „ The Los Angeles Museum of Holocaust”, proiect ce i-a adus in 2014 doua premii AIA (Institutul American al Arhitectilor) in acelasi an – premiul de onoare AIA atat pentru arhitectura cat si pentru arhitectura de interior. Acest lucru s-a intamplat doar de sase ori in istoria Premiilor AIA.

Arhitectul din Santa Monica, California, distins in 2014 cu premiul de excelenta al prestigioasei reviste “Interior Design Magazine”, prin listarea in “Hall of Fame”, va sustine o prelegere dedicata studentilor la Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”din Bucuresti, in data de 6 aprilie 2015. De asemenea, in deschiderea sesiunii plenare a GIS 2015, pe 7 aprilie, va avea o
interventie privind experienta sa in calitate de fost director al Institutului American al Arhitectilor (AIA), Filiala Los Angeles, vreme de doua mandate.

Seria de evenimente profesionale organizate la Bucuresti in cadrul GIS 2015, cuprinde un program de sesiuni plenare, studii de caz si paneluri tematice organizate sub forma unor dezbateri interactive, cu participarea a peste 300 de arhitecti.

Keynote Speaker la expo conferinta GIS din acest an sunt castigatorii Red Dot Design Award (n.r- premiu reprezentativ pentru tematica conferintei GIS - arhitectura de interior si design-ul de interior), editia din 2014 si editia din 2013, arh. Zeynep Esra Akten (Turcia – proiect noul terminal de la aeroportul international „Azerbaijan Heydar Aliyev”) si arch. Fokke Moerel (Olanda – proiect "Book Mountain"). In cadrul conferintei ark. Moerel va prezenta si proiectul de renovare a monumentului „Stedelij Museum Schiedam” si “Market Hall Rotterdam”, proiect nominalizat pentru premiul “Best Shopping Centre” si pentru “Premiul special al Juriului” la competitia MIPIM (Le marché international des professionnels de l`immobilier) de la Cannes, evenimentul liderilor arhitecti si constructori din sectorul imobiliar din intreaga lume.

In centrul evenimentelor internationale si culturale dedicate arhitecturii realizate de Asociatia PRO Event la Bucuresti se afla pe 7 aprilie dezbaterea "Architectural/Cultural heritage", moderata de arh. Șerban Sturdza, Presedintele OAR Bucuresti si Vice-Presedinte al fundatiei Pro Patrimonio. Evenimentul va avea loc intre orele 16:00 – 18:00, la Radisson Blu Hotel Bucuresti, Sala Maia si Seminar Foyer, fiind organizat sub forma de masa-rotunda cu invitatii speciali GIS 2015, reprezentantii centrelor si institutelor culturale, si reprezentanti ai mediului diplomatic si academic de la Bucuresti, fiind urmat de intalnirea de networking „SHARE”.

Expo Conferinta Internationala GIS face parte dintr-un proiect european, editia din Varsovia a deschis anul arhitectural in Polonia pe 9 februarie si acum este urmata de editia de la Bucuresti, intre 7 – 8 Aprilie. Scopul acestei expo conferinte este de a promova, la nivel european, cele mai bune exemple de practica in arhitectura contemporana, schimbul de idei si dialogul contemporan.

“Arhitectura de interior are dinamica cea mai accentuata atunci cand e vorba de progres si relansarea sectoarelor construirii. In Romania domeniul arhitectiurii de interior isi defineste un drum propriu din ce in ce mai bine conturat. Conferinta GIS de acest an isi propune sa interogheze arhitecti si designeri proeminenti din lume si profesionisti autohtoni despre starea domeniului in care activeaza, despre prezent si viitor. Cultura interioarelor este un prim semn de de sanatate a culturii construirii si va invitam sa discutam despre directiile contemporane ale acestora”, a declarat arh. Serban Tiganas, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania.

Organizatori: ABplus Events, Asociatia culturala PRO EVENT, Ordinul Arhitectilor din Romania

Multumim partenerilor si sponsorilor GIS 2015!

Partener Educational: Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” Bucuresti
Partener de Comunicare: spatiulconstruit.ro
Partener Media Principal: Arhitectura – Revista Uniunii Arhitectilor din Romania

Partener Oficial: Saint – Gobain
Main Partner: Daas International Group;

Sponsori: Siatec, Franke, Skylux, Rehau, Electromagnetica, Interface;
Official car: Automobile Bavaria Group

Selectii din programul GIS si CONTRACTOR Instalatii, 7-8 aprilie 2015, Radisson Blu Hotel

GIS Bucuresti 2015 curpinde in programul sau o paleta diversa de proiecte prezentate de arhitecti proeminenti din intreaga lume, invitati in calitate de Guest Speaker, incluzand urmatoarele interventii si prezentari: arh. Johannes Baar-Baarenfels (Austria) – “Palais Rasumofsky”, proiectul ce a primit premiul intai pentru categoria „New and Old” la World Arhitecture Festival 2013 din Singapore; arh. Cristian Santandreu UTERMARK (Spania) – “The Pool and Spa at Hotel Castell del Hams”, singurul proiect European care a fost premiat la ultima editie International Interior Design Association (IIDA) Awards; arh. Ian MACREADY (Marea Britanie) – “Cabin design for Virgin Atlantic Airways”, nominalizat pentru cel mai bun si modern design de cabina de aviatie pentru premiile International Yacht and Aviation Awards; arh. Francesco Isidori (Italia) – “The Mast Foundation” Mixed-Use Building, proiect premiat cu „Chicage Athenaeum International Arhitecture Awards” 2014; arh. Diogo Aguiar (Portugalia)- “Eco-Resort Pedras Salgadas”, proiect castigator al premiului „Archdaily Building of the Year 2012” la categoria „Hotels and Restaurants”, si proiectul Kinematix castigator al premiului „International Space Design Award – Idea Tops 2014”– „Best Design of Office Space” (China).

"L` Atoll", centrul comercial din Franta in suprafata de 90.967 m2, detinator al premiului “Procos de l`innovation” - ICSC European Award, acordat de International Council of Shopping Centres, proiect nominalizat in 2012 pentru premiul “L`Equerre d`Argent”, va fi prezentat de creatorul sau, arhitectul Antonio Virga. Ilustrul arhitect de origine italiana care a cunoscut succesul in urma stabilirii sale in Franta va prezenta si proiecte realizate pentru branduri de renume precum “Dior”, “Céline”, “Ungaro”, “Diesel”, “Benetton”, “Printemps”, “ChloÈ”, “Yves Saint-Laurent”, “Sergio Rossi”.

Panelurile tematice dedicate domeniilor construirii de “Hoteluri si restaurante”; “Cladiri de birouri”; “Cladiri publice” vor fi moderate de arh. Cristina Pana, arh. Anda Manu, arc. Cristina Serban, arh. Monica Lotreanu.

Arhitecti cunoscuti din Romania si tineri arhitecti prezinta proiecte de data recenta la GIS Bucuresti 2015: arh. timisorean Ioan Andreescu, multipremiat intr-o serie concursuri nationale si internationale; arh. Adrian-Cancer Zeana, autorul proiectului care functioneaza atat ca librarie cat si ca agent cultural - Carturesti Carusel; Miruna Pavoni, abolventa a Școlii Superioare de Arhitectura din Barcelona, castigatoare a locurilor I si II in cadrul competittei “Elle Decoration Design Awards” (noiembrie 2014), cu proiectele “Learning Centre” si “Mirunette Concept Office”, pentru „Cel mai bun design de birouri de companie din Romania”; arh. Andrei Lefter, autor al proiectului Mega Mall Bucuresti ce va fi inaugurat in aceasta luna; Vladimir Mandru, Dragos Epure, Andrada Nalian Bucur, Dan Goaga si Razvan Dracea.

Debates & Case Study:

Prima zi a expo conferintei internationale GIS cuprinde doua dezbateri inedite:

"On interior architecture. Defining a domain", dezbaterea moderata de arh. Șerban Țiganas, Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, Chairman GIS 2015, se va desfasura cu incepere de la ora 16.00. Arhitect invitat: arh. Marius Marcu-Lapadat, Decanul Facultatii de Arhitectura de Interior, Universitatea “Ion Mincu”, Bucuresti.

“Design in & out. About the streaming of spatial interiority and exteriority”, dezbaterea moderata de arh. Monica Lotreanu, Redactor Sef Revista “Arhitectura” ii are ca invitati pe arh. Fokke Moerel, castigator “Red Dot Design Award” 2013, Keynote speaker GIS 2015; arh. Gheorghe Patrascu, arhitect- sef al Municipiului Bucuresti si pe arh. Marius Miclaus si se va desfasura in intervalul orar 16.00 – 17.00.

CONTRACTOR Instalatii – Dezbateri- studiu de caz moderate de dr.ing. Ioan-Silviu Dobosi, Vice-presedinte REHVA – Federatia Europeana de a Asociatiilor de Incalzire, Ventilatie si Aer Conditionat, si de conf.univ. dr.ing. Catalin Lungu, Vice-resedinte AIIR si Presedinte AIIR, Filiala Valahia.
http://www.instalatii.contractor.com.ro/team/2015-team-liviu-dumitrescu-en/

Forumul contractorilor de instalatii din Europa, CONTRACTOR Instalatii, este prezidat in calitate de Chairman de acad. prof.dr. ing.d.h.c. Liviu Dumitrescu, Presedinte al AIIR (Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania).

“Enzo Ferrari Museum”, proiect castigator al premiului European Award 2013 oferit de Royal Institute of British Architects (RIBA), este prezentat in programul CONTRACTOR 2015 de ing. Giuseppe Coppi, Contractor SICREA GROUP, Italia, pe 7 aprilie.
Dr. ing. Ioan Silviu Dobosi prezinta ca noutate una dintre lucrarile aflate inca in faza de executie, proiectul de HVAC al scolii pasive “L` école des Trèfles”, din Anderlecht, Belgia, laureat al competitiei “Batiment exemplaire”.

Ing. Huseyin Karali, autor al proiectului de instalatii HVAC al Mega-Mall Bucuresti, centru comercial situat in apropierea Arena Nationala ce va fi inaugurat la finalul acestei luni, va fi prezent de asemenea in calitate de speaker la Contractor Instalatii 2015.

Ing. Gheorghe Tucu prezinta proiecte de micro/mini cogenerare care reprezinta o noutate in Romania, printre care se numara si sistemul de microgenerare de la un centru spa din Caransebes.

Conceptul “RO-nZEB Cladirea BREEAM Excelent” (n.r. cladire verde evaluata dupa metoda BREEM - BRE Environmental Assessment Method ce va fi proiectata in curtea Facultatii de Ingineria Instalatiilor din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti) va fi expus in cadrul unei prezentari sustinute la CONTRACTOR Instalatii de conf. dr.ing. Catalin Lungu, profesor asociat la Facultatea de Ingineria Instalatiilor din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti.

CONTRACTOR Instalatii reuneste proiectanti si antreprenori de instalatii din Romania si din strainatate, evenimentul fiind organizat simultan cu Expoconferinta Internationala de Arhitectura GIS 2015, la care vor participa peste 300 de arhitecti cu proiecte din domeniile: birouri, hoteluri, cladiri publice, retail, spa, rezidential. CONTRACTOR 2015 prezinta cele mai recente proiecte de instalatii din domenii precum HVAC, Inginerie Electrica sau Sisteme de Management al Cladirilor.

Organizatori CONTRACTOR Instalatii:
Abplus Events si Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania (AIIR)

Multumim si partenerilor CONTRACTOR Instalatii 2015!

Sponsori: Daikin, Climatherm
Partener de comunicare: spatiulconstruit.ro
Official car: Automobile Bavaria Group

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 2.521 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.360 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.600 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video