Au inceput inscrierile la cea de-a doua editie ARThitecture!

47 vizualizari
Expoconferinta ARThitecture 2014
Distribuie pe

Expoconferinta ARThitecture revine in aceasta toamna cu a doua editie si, totodata, cu o noua tematica. In data de 3 Octombrie ne reunim in cadrul centrului de conferinte The Office din Cluj Napoca pentru a discuta despre Ecosisteme si Arhitectura Sustenabila: principii de proiectare bioclimatica si aplicarea tehnicilor naturale si inovatoare, alaturi de speakeri arhitecti apreciati ca fiind surse de inspiratie pentru intreaga industrie arhitecturala.

Inscrierile la eveniment au inceput deja si se fac online, la http://arthitecture.ro/the-conference/registration/. Arhitectii au accesul gratuit cu inscriere in prealabil si in limita locurilor disponibile. Pentru toti ceilalti participanti organizatorii au pregatit o oferta early bird. Mai multe detalii pe site.

Faceti cunostinta cu primii speakeri ai editiei:

Vlad Gaivoronschi este asociat al biroului de arhitectura Andreescu & Gaivoronschi si presedinte OAR – filiala Timis. De-a lungul carierei sale a coordonat peste 80 de proiecte: architectura, design interior, urbanism, restaurari), a publicat 6 carti, 3 capitole in publicatii internationale si 8 capitole in publicatii nationale. A participat la peste 130 de expozitii si a castigat peste 49 de premii, nominalizari si selectii. Vlad Gaivoronschi este si arhitectul cladirii care va gazdui conferinta din anul acesta, un ansamblu care a obtinut certificarea BREEAM Excellent pentru faza de proiect.

Attila Varga este cercetator stiintific al Academiei Romane care s-a specializat, de-a lungul anilor, pe valorificarea surselor fundamentale ce deschid noi perspective de investigare si interpretare. Printre personajele care fac obiectul cercetarilor sale au fost arhitecti prin excelenta: de idei, de orase, de viziuni privind ceea ce ar trebui sa fie centrele urbane in fata provocarilor secolului. Aportul sau la ARThitecture consta in aceea de a prezenta viziunea unuia din cei mai importanti arhitecti pe care Clujul i-a avut la inceputul secolului XX: Pakey Lajos,renumitul personaj care a proiectat Casinoul din Parcul Central, Restaurantul Chios, Hotel Conti si alte cladiri importante. Vom afla despre despre Clujul Verde asa cum a fost el gandit acum 100 de ani.

Eugen Panescu este partener fondator al biroului de arhitectura și urbanism romano-german Planwerk in Cluj in 2002, in cadrul caruia in ultimii 12 ani de activitate a participat la generarea de strategii urbane, planuri urbanistice, concepte de dezvoltare și regenerare urbana, consultari publice, strategii și proiecte de recalificare a spațiilor publice, unele premiate in competiții naționale de catre Uniunea și Ordinul Arhitecților, Registrul Urbaniștilor și Ministerul Lucrarilor Publice. Eugen Panescu este activ ca membru al unor comisii profesionale locale și naționale și a fost invitat in jurii ale unor concursuri naționale de arhitectura. De asemenea, contribuie pentru pregatirea candidaturii Clujului ca si capitala culturala europeana.

Printre primii speakeri confirmati la cea de-a doua editie a evenimentului se numara: Serban Tiganas, Marcel Ionescu Heroiu, Constantin Goagea si Alexandra Stoica.

NOUTATI:
Alexandra Stoica este prima ambasadoare ARThitecture!

Alexandra Stoica a fost alaturi acestui eveniment inca de la prima editie, cand a participat in calitate de speaker cu prezentarea "Certification Tools for Green Buildings".
Pentru ca este doamna care pune Clujul pe harta cladirilor verzi, pentru ca experienta profesionala o recomanda si pentru ca ne-am dorit o colaborare cu cineva care, mai mult decat sa promoveze evenimentul, poate sa se identifice cu el, i-am propus Alexandrei sa ne fie in continuare alaturi, de data aceasta in calitate de Ambasador ARThitecture. Ne onoreaza faptul ca ne-a acceptat propunerea si ca vom parcurge impreuna pasii pregatirii celei de-a doua editii.

Alexandra Stoica - despre ARThitecture:
„Inca de la debutul sau initial, din 2013 - Conferinta ARThitecture a atras atentia participantilor prin formatul sau interdisciplinar.
Mai mult decat o simpla conferinta de arhitectura, cu tipar de serie si dezbateri strict specializate, axate pe obiecte singulare: cladiri spectaculoase sau amenajari interioare cu personalitate – ARThitecture a fost ab initio un eveniment complex, care a adus in atentia publicului participant subiecte extrem de sensibile pentru evolutia arhitecturii – ca si profesie sau chiar domeniu de cercetare.
„Calitatea in arhitectura” – tematica anului anterior, a cucerit si a convins cu multidisciplinaritatea sa, aducand impreuna deopotriva arhitecti cu experienta, ingineri structuristi, instalatori si consultanti pe probleme de sustenabilitate si mediu inconjurator.
Conferinta in sine, a creat mediul favorabil dezvoltarii premiselor de „Calitate in arhitectura”, deoarece o arhitectura de calitate trebuie sa tina cont de calitatea inputurilor tuturor participantilor la procesele derulate in mediul construit.

Desi cu un background foarte tanar, Conferinta ARThitecture continua si in acest an, de aceeasi maniera, prin propunerea altei tematici vizionare: „Ecosisteme si Arhitectura sustenabila” - dovedind audientei ca stacheta dezbaterilor va fi mentinuta la acelasi nivel interdisciplinar inalt.

In contextul afirmatiilor de mai sus, le multumesc organizatorilor pentru alegerea mea in calitate de ambasadoare a Conferintei ARThitecture. Este o desemnare care ma onoreaza si ma obliga sa contribui cu tot ceea ce am mai bun la reusita evenimentului.
Si pentru ca impartasim aceleasi crezuri comune referitoare la faptul ca progresul, evolutia si inovatia se naste din interdisciplinaritate, ne propunem ca anul acesta tematicile de dezbatere sa depaseasca granitele cladirilor – ca obiecte complexe.
Dorinta noastra este sa facem un „zoom out” in subiectele de dezbatere – sa discutam si despre urbanism, oras, sustenabilitate in mediul construit versus fundamente economice, strategii de dezvoltare teritoriala, opinie publica si suport autoritati locale.
Tocmai de aceea ne propunem sa avem in mijlocul nostru, in afara expertilor arhitecti si experti din domenii conexe : experti pe dezvoltare regionala ai Bancii Mondiale, istorici, consultanti de mediu, urbanisti.
In concluzie, va asteptam pe data de 03 Octombrie, la sesiunile de prezentari si dezbateri, cu dorinta si convingerea unui eveniment reusit, bine documentat si care sa aduca un plus de inovare si creativitate activitatii dvs profesionale”.

Inscrierile la eveniment au inceput deja si se fac online. Arhitectii au accesul gratuit cu inscriere in prealabil si in limita locurilor disponibile. Pentru toti ceilalti participanti organizatorii au pregatit o oferta early bird. Mai multe detalii pe site.

Evenimentul este sustinut de Floors for You, Chic Ville si Euro GSM.
Parteneri: Ruukki, Reynaers Aluminium.
Organizator: Libero Events

Libero Events este o agentie organizatoare de evenimente B2B si B2C care are in portofoliu manifestari in domenii precum: turism, comert online, antreprenoriat, resurse umane, arhitectura, software si marketing. Organizam targuri si conferinte: Touristica, TeCOMM, The Woman, HR Summit, ARThitecture, MarkDay.

Contact: office@liberoevents.ro, tel: 0364 110 371 sau 0752 552 464.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video