novapex

 

Care sunt accesoriile folosite pentru fixări mecanice în beton?

””
vizualizari

Fixarea mecanică este cea mai utilizată variantă de fixare a diverselor elemente în beton. Nu este cea mai puternică și nici cea mai rapidă, însă este populară pentru faptul că nu necesită scule speciale, cunoștinte de specialitate sau foarte multa pregătire pentru realizare.

În principiu, pentru a reuși o fixare mecanică bună, cea mai mare provocare pe care o ai este aceea de a alege corect ancora pe care o folosești. Ai la dispoziție mai multe variante:

Diblurile expandabile din plastic

Se introduc într-o gaură ce a fost deja realizată, după care fixarea se realizează printr-un șurub ce se înșurubează în diblu sau se introduce prin lovire. Există mai multe tipuri de dibluri din plastic, în funcție de formă, de mărime sau de rezistență la forfecare. Avantajele majore ale acestor dibluri sunt prețul scăzut, montajul foarte ușor, o gamă mare de dimensiuni și disponibilitatea mare. Nu sunt cele mai rezistente la smulgere, însă pentru majoritatea proiectelor sunt excelente.

Diblurile expandabile din metal

Sunt ancore expandabile foarte rezistente. Se montează la fel ca și diblurile din plastic, însă fixarea se poate face cu sau fară ajutorul unui șurub. Printre avantajele pe care le oferă se numără diversitatea de lungimi și de forme, rezistență mare la smulgere ( de până la 24 kN) și rezistență mare la forfecare (de până la 32kN). Sunt apreciate de foarte mulți profesioniști deoarece se montează foarte ușor și pot fi găsite o mulțime de produse cu agrement ETA. Din păcate, odată introduse în beton acestea nu mai pot fi scoase și nu sunt foarte eficiente într-un beton de consistență slabă. Atunci când sunt introduse în beton prin lovire, pot crea fisuri.

Dibluri cui

Sunt dibluri care se montează într-o gaură preexistentă, prin lovire. Sunt dibluri simple, fără cămașă metalică sau din plastic, ce asigură rezultate rapide. Pot fi achiziționate într-o gamă mare de dimensiuni și finisaje, sunt ușor de folosit însă nu au o rezistență foarte mare la smulgere. La fel ca și în cazul diblurilor expandabile din metal, nu sunt eficiente în beton de calitate slabă.

Șuruburi pentru beton

Sunt soluții de fixare care se înșurubează într-o gaură deja executată. Fixarea se face cu ajutorul filetului realizat în beton și este destul de bună, cu rezistență la forfecare și la smulgere mai mari decât în cazul altor variante de dibluri. Aceste șuruburi sunt apreciate pentru montajul ușor, pentru faptul că pot fi refolosite, nu introduc eforturi suplimentare în beton și vin într-o gamă foarte mare de dimensiuni și forme. Marele lor dezavantaj este prețul mare.   Este foarte important să cauți cea mai buna variantă pentru fixarea în beton, în așa fel încât să reziste cât mai multă vreme fără a genera probleme. Cu o soluție bună de fixare, poți monta piese de mobilier și o mulțime de alte piese grele care să facă față fără probleme solicitărilor, inclusiv celor generate de cutremure.

Cere oferta pentru acest produs!

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019