Cele mai comune 5 materiale de izolare termică

1090 vizualizari
Cele mai comune 5 materiale de izolare termică
Distribuie pe

Înainte de a decide ce material de izolație credeți că este cel mai potrivit pentru dumneavoastră, trebuie să luați în considerare mai multe lucruri. Care este valoarea R, prețul, proprietățile de izolare fonică și impactul asupra mediului? Iată o listă cu cele mai utilizate 5 materiale de izolație și ce pot face acestea pentru dumneavoastră.

Vata minerală
Vata minerală acoperă destul de multe tipuri de izolație. Se poate referi fie la vata de sticlă, care este o fibră de sticlă fabricată din sticlă reciclată, fie la vată minerală, care este un tip de izolație fabricat din bazalt. Vata minerală poate fi achiziționată în bucăți sau ca material vrac. Cea mai mare parte a vatei minerale nu are aditivi care să o facă rezistentă la foc, ceea ce face ca aceasta să nu poată fi folosită în situații în care există căldură extremă. Vata minerală are o valoare R care variază între R-2,8 și R-3,5.

Fibră de sticlă
Fibra de sticlă este un material izolator extrem de popular. Unul dintre avantajele sale cheie este valoarea. Izolația din fibră de sticlă are un preț de instalare mai mic decât multe alte tipuri de materiale izolante și, pentru o performanță echivalentă a valorii R (adică rezistența termică), este, în general, cea mai rentabilă opțiune în comparație cu celuloza sau cu sistemele de izolație din spumă pulverizată. Datorită modului în care este fabricată, prin țeserea eficientă a firelor fine de sticlă într-un material izolator, fibra de sticlă este capabilă să minimizeze transferul de căldură. Este esențial ca la instalarea fibrei de sticlă să se poarte echipamentul de siguranță necesar, deoarece se formează pulbere de sticlă și fragmente mici de sticlă, care ar putea provoca leziuni la nivelul ochilor, plămânilor și pielii. Fibra de sticlă este un excelent material izolator neinflamabil, cu valori R cuprinse între R-2,9 și R-3,8 pe centimetru.

Polistiren
Polistirenul este o spumă termoplastică, impermeabilă, care este un excelent material de izolare fonică și termică. Există în două tipuri, expandat (EPS) și extrudat (XEPS), cunoscut și sub numele de polistiren. XEPS, care este mai costisitor, are o valoare R-5,5, în timp ce EPS este R-4. Izolația din polistiren are o suprafață netedă unică, pe care niciun alt tip de izolație nu o posedă. Este utilizată atât în mediul rezidențial, cât și în cel comercial. Izolația din polistiren este foarte rigidă, spre deosebire de verii săi mai pufoși. De obicei, spuma este creată sau tăiată în blocuri, ideale pentru izolarea pereților.

Celuloză
Celuloza este o formă de izolație foarte ecologică. Este compusă în proporție de 75-85% din fibre de hârtie reciclate, de obicei deșeuri de hârtie de ziar postconsumator. Restul de 15% este un ignifugant, cum ar fi acidul boric sau sulfatul de amoniu. Din cauza caracterului compact al materialului, celuloza nu conține aproape deloc oxigen în interiorul său. Fără oxigen în interiorul materialului, acest lucru ajută la reducerea la minimum a pagubelor pe care le poate provoca un incendiu. Așadar, nu numai că celuloza este probabil una dintre cele mai ecologice forme de izolație, dar este și una dintre cele mai rezistente la foc. Celuloza are o valoare R între R-3,1 și R-3,7.

Spumă poliuretanică
Spuma poliuretanică pulverizată (SPF) este realizată prin amestecarea și reacția unor substanțe chimice pentru a crea o spumă. Materialele care se amestecă și reacționează reacționează foarte repede, expandându-se la contact pentru a crea o spumă care izolează, etanșează și oferă o barieră împotriva umidității. Acestea sunt relativ ușoare, cântărind aproximativ două kilograme pe picior cub și au o valoare R de aproximativ R-6,3 pe centimetru de grosime.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.911 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 690 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 13.059 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video