Competiția globală Holcim Awards premiază proiectele arhitecturale sustenabile

15 vizualizari
Holcim Awards 2023
Distribuie pe
  • Premii totale în valoare de 1.000.000 de dolari pentru design sustenabil, 200.000 de dolari pentru fiecare regiune
  • În peste 18 ani, 30.000 de proiecte înscrise, dintre care peste 250, din 130 de țări, recunoscute, premiate și susținute prin intermediul competiției
  • Grivița 53, proiectul primului teatru independent construit în ultimii 70 de ani, a primit premiul pentru regiunea Europa în 2017, deschizând astfel drumul și pentru alți creatori români ai unui viitor sustenabil

Una dintre cele mai importante competiții globale de design sustenabil, Holcim Awards, revine în 2023, oferind arhitecților, constructorilor, inginerilor, planificatorilor urbani, proiectanților și specialiștilor din alte domenii conexe, inclusiv studenților la facultățile de profil, șansa de a câștiga premii totale de 1.000.000 de dolari.

holcim awards

Înscrierea la Holcim Awards

Înscrierile se pot face din 6 februarie până pe 30 martie, ora 14:00 UTC, pe platforma online https://www.holcimfoundation.org/awards-2023

Propunerile trebuie să fie redactate în limba engleză și să pună în valoare componenta de sustenabilitate. Proiectele pot fi încadrate în categoriile: detalii de design, design finalizat, în fază de construire, construcție finalizată. Dacă propunerile vizează un proiect deja construit sau la care s-a inițiat construcția, aceasta trebuie să fie începută după 1 ianuarie 2022.

Conform criteriilor de eligibilitate, aplicațiile înscrise în competiție trebuie să încludă proiecte realizabile pentru un client potențial sau confirmat, care să aibă caracter holistic, transformațional, scalabil și să respecte obiectivele Holcim Foundation privind construcțiile sustenabile, și anume: să contribuie la valorizarea locală a spațiilor, să contribuie la prosperitatea comunității, să aibă viabilitate economică și să contribuie la o planetă mai sănătoasă.

Participanții pot face mai multe înscrieri diferite, însă pentru fiecare dintre cele 5 regiuni, Europa, America de Nord, America Latină, Orientul Mijlociu-Africa și Asia-Pacific, va exista un premiu de 200.000 de dolari. Conținutul înscrierii include un rezumat al proiectului, detalii despre manager și echipă, imagini și informații relevante, în strictă legătură cu tema competiției: inovație, sustenabilitate și construcții durabile.

Câștigătorii vor fi anunțați în luna noiembrie a acestui an, în cadrul Galei Holcim Awards ce va avea loc la Bienala de Arhitectură de la Veneţia.

Peste 30.000 de proiecte înscrise în competiție de-a lungul timpului

În edițiile de până acum, Holcim Awards a atras peste 30.000 de proiecte înscrise, dintre care peste 250, din 130 de țări, au fost recunoscute, premiate și susținute prin intermediul competiției. Pe lângă susținerea financiară consistentă, premiile oferă platforma necesară pentru mobilizarea către un obiectiv secundar, stimularea transferului de cunoștințe în întreagă lume, formând o comunitate mondială de „Future-Makers”.

Din România, proiectul primului teatru independent construit în ultimii 70 de ani, Grivița 53, a primit Premiul de Recunoaștere pentru regiunea Europa în 2017, deschizând astfel drumul și pentru alți creatori români ai unui viitor sustenabil, care să se afirme și să-și găsească susținere cu ajutorul Holcim Awards.

Inițiativa Fundației Holcim dorește să pună în valoare rolul important pe care arhitectura, ingineria, planificarea urbană şi industria construcţiilor îl au în crearea unui viitor mai sustenabil.

Pe lângă proiectul românesc Grivița 53, premiat în 2017, în decursul timpului au mai fost recompensate 250 de alte idei valoroase pentru viitor, între care Zaatari Refugee Camp, din Iordania, care folosește textile reciclate pentru adăposturi dedicate refugiaților, Centrul cultural din Skellefteå, Suedia, cu amprentă neutră de Carbon, proiectul pentru recuperarea patrimoniului istoric din Al Mukalla, Yemen, cartierul care se autosusține din Illinois, SUA, dar și serele eficiente energetic din Bogota, Colombia.

Toate aceste proiecte sunt prezentate pe larg la adresa https://www.holcimfoundation.org/solutions/solutions-results.

Despre Holcim Awards

Holcim Awards este o competiție internațională dedicată recunoașterii proiectelor și conceptelor arhitecturale sustenabile de construcții, indiferent de scală.

Competiția are loc o dată la doi ani și oferă premii totale în valoare de 1 milion de dolari, în fiecare ciclu.

În competiție sunt vizate proiecte care includ: lucrări și construcții civile, de peisagistică, design urban; dar și materiale, produse și tehnologii de construcții.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video