Conferentiari de renume la EURO-Constructii 2013

46 vizualizari
EU_RO
Distribuie pe

Conferinta Internationala dspre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica
La data de 14 mai 2013, sala Atlas din cadrul Radisson Blu Hotel - Bucuresti isi va deschide portile pentru a gazdui lucrarile Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii, aflata la editia a doua. In mod similar cu evenimentul din 15 mai 2012, simpozioanele vor fi prezentate in paralel cu cele ale Conferintei Internationale despre Sisteme de Tamplarie si Fatade EURO-Fereastra (editia a cincea). Programul ambelor manifestari va fi conceput astfel incat sa raspunda cerintelor de comunicare ale specialistilor bransei de constructii si sectoarelor conexe, inca o data accentul urmand a fi pus pe initiativele de dezvoltare a imobilelor sustenabile si pe dezvoltarea durabila din ramura de constructii.

Conceptul de constructii sustenabile si eficienta energetica are o influenta puternica asupra pietei constructiilor, determinând schimbari majore pe segmentele de proiectare, arhitectura, executie de cladiri si productie/livrari de materiale si tehnologii. Conferinta Internationala despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii 2013, aflata la a II-a editie, aduce în prim-plan o serie de prezentari pe teme de interes pentru mediul de afaceri, sustinute de lectori profesionisti, reprezentând institute renumite de cercetare internationala, institutii publice si autoritati având responsabilitati de reglementare a pietei, asociatii si patronate, respectiv mari companii din domeniu.

Dan Staniaszek, expert in cadrul Institutului european de performanta a cladirilor (BPIE), va sustine o prelegere pe marginea modului de implementare in Europa si, implicit, in Romania a legislatiei de eficientizare energetica a imobilelor. In mod special, va fi pus un accent deosebit pe problematica specifica pietei locale, evenimentul din Bucuresti prilejuind lansarea unei dezbateri cu privire la modul in care se va implementa practic pe plan local programul sustinut de reabilitare termica a cladirilor existente.
Brigit Memminger, expert LEED si BREEAM in cadrul EnviroSustain - Germania, se va referi la influenta exercitata de sistemele de certificare a sustenabilitatii (LEED, BREEAM, DGNB) asupra designului si selectarii materialelor destinate executiei ansamblurilor de anvelopare a constructiilor moderne. Prin alegerea unor produse de constructii corespunzatoare din diferite puncte de vedere, cum ar fi, de exemplu, durata ciclului de exploatare, rata de reciclabilitate, distanta fata de sursa de aprovizionare etc., se poate influenta decisiv calitatea finala a imobilului.

ENVIRO SUSTAIN: Evaluarea sustenabilitatii fatadelor in sistemele actuale de evaluare
Brigit Memminger, expert LEED si BREEAM in cadrul EnviroSustain - Germania, va susţine la editia 2013 a conferintei internationale EURO-Constructiilor o tema de stricta actualizate, referitoare la influenta exercitata de sistemele de certificare a sustenabilitatii (LEED, BREEAM, DGNB) asupra designului si selectarii materialelor destinate executiei ansamblurilor de anvelopare a constructiilor moderne. „Indiferent de tipul de evaluare pentru care beneficiarii opteaza, criteriile aplicabile pentru obtinerea punctajului necesar se refera, intr-o proportie destul de mare, la performantele sistemelor de ferestre si fatade cortina. De exemplu, prin alegerea unor produse de constructii corespunzatoare din diferite puncte de vedere, cum ar fi, de exemplu, durata ciclului de exploatare, rata de reciclabilitate, distanta fata de sursa de aprovizionare etc., se poate influenta in mod decisiv calitatea finala a imobilului. De asemenea, decizia respectiva poate avea un aport semnificativ aspectul cladirii, ponderea suprafetelor transparente etc., factori care vor exercita efecte directe asupra gradului de confort al utilizatorilor, influentand totodata nivelul de consum energetic. Dupa cum se observa, materialele ce intra in componenta anvelopantei au un efect major asupra incadrarii in ceea ce priveste sustenabilitatea. De asemenea, in cadrul prezentarii se vor furniza detalii despre elementele ce trebuie avute in vedere in timpul proiectarii si organizarii licitatiilor, in vederea optimizarii rezultatelor procesului ulterior de evaluare a sustenabilitatii”, a declarat expertul german. Informatii suplimentare, la www.es-info.com

Gunter Lang, ofiter de presa al Congresului de Case Pasive (organizat de PHI Darmstadt) si administrator al companiei de consultanta Lang Consulting, va detalia elemente interesante referitoare la modul in care instalarea corecta a ansamblurilor de tamplarie termoizolanta poate contribui la cresterea performantelor de izolare termica. Un accent deosebit va fi pus pe solutiile moderne de eliminare a puntilor termice, aparute mai ales la jonctiunea dintre rame si zidarie.

Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri din Romania (AAEC) a devenit pentru a doua oara consecutiv partener al Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica – EURO-Constructii.
AAEC activeaza in domeniul eficientei energetice si al efectelor asupra mediului din cadrul sectorului cladirilor, respectiv al constructiilor si instalatiilor aferente. Scopul activitatilor desfasurate urmareste definirea, promovarea si sustinerea unor politici/programe energetice si de protectie a mediului, corelate dezvoltarii economice durabile. „In ceea ce priveste aplicarea normativelor europene, consider ca suntem inca in urma cu sintezele si analizele critice a ceea ce se intampla in prezent pe piata autohtona. De asemenea, dincolo de teorie, avem probleme cu aplicarea legislatiei comunitare si a standardelor europene. Din aceste motive, salutam organizarea evenimentului EURO-Constructii si am decis sa-l sprijinim si anul acesta in calitate de partener”, a declarat Emilia-Cerna Mladin, presedintele AAEC. Informatii suplimentare, la www.euroconferinte.ro

Program http://www.euroconferinte.ro/Program-conferinta-EURO-Constructii.html
Participare http://euroconferinte.ro/Inscrieri.html
Locatie http://euroconferinte.ro/Locatie-eveniment.html

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video