Festival de produse Saint-Gobain in EFdeN

60 vizualizari
Saint Gobain
Distribuie pe

Primele cantitati de materiale Saint-Gobain au sosit in hala de constructii metalice din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti, iar lucrarile de asamblare a modulelor pentru prototip, au inceput deja.

De sorginte americana, dar adoptata si de Europa si devenita cea mai prestigioasa competitie mondiala de arhitectura solara si tehnologii de constructii integrate ce se adreseaza universitatilor si institutiilor de invatamant, Solar Decathlon Europe se va desfasura in acest an in La Cité du Soleil, Versailles, Franta, de la sfarsitul lunii iunie. Romania este reprezentata in concurs de EFdeN, o casa solara eficienta energetic, durabila si inteligenta, dezvoltata de un colectiv multidisciplinar de voluntari, studenti si cadre didactice de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” si Universitatea Politehnica Bucuresti. Casa va fi construita in prima jumatate a lunii mai, expusa in Bucuresti, pe santierul EFdeN de la Baneasa Shopping City, apoi dezasamblata, transportata si reconstruita la Versailles.

“In calitate de sponsor Platinum, sustinem fara rezerve acest proiect, cu atat mai mult cu cat preocuparile Grupului Saint-Gobain pentru dezvoltare economica durabila, eficienta energetica si protectia mediului inconjurator sunt si ale echipei EFdeN”, a spus Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain in Romania. “In plus, in mod natural as spune, date fiind complexitatea si diversitatea gamelor noastre de produse, mare parte din materialele de constructie, sistemele si finisajele folosite in Casa EFdeN sunt produse de Saint-Gobain, cele mai multe chiar aici, in Romania. Un material folosit in premiera in Romania, care va inclina balanta la capitolul “Inovatie” in evaluarea casei EfdeN, este Rigips Alba® Balance, o placa cu ajutorul careia se vor realiza pereti cu inertie termica redusa. Placa contine un compus special, de tip PCM – Phase Changing Material – care, in functie de variatiile de temperatura din interior isi modifica starea de agregare, inmagazinand energie sau cedand-o. Beneficiul este economisirea energiei necesare incalzirii sau racirii suplimentare si confortul, pentru ca variatiile temperaturii zi-noapte sunt astfel reduse”.

In combinatie cu profilele Rigiprofil® din tabla zincata gofrata de 0,6 mm grosime si accesoriile corespunzatoare, placile din ipsos armat cu fibre celulozice Rigidur®, folosite deopotriva la realizarea peretilor si a plafoanelor, vor asigura pe de o parte stabilitatea structurii, iar pe de alta parte rezistenta acestor elemente constructive la montare, demontare, transport si utilizare.

ISOVER, o alta divizie a Saint-Gobain Construction Products Romania, contribuie la EFdeN cu un set de produse mai putin vizibile, dar foarte importante, deoarece asigura integral izolarea termica a acoperisului, peretilor si planseelor – domeniu in care se vor atinge performante la nivelul caselor pasive. Setul de solutii si materiale propuse se compune din ISOVER Uniroll Plus si SD pentru termoizolare; Ventiroll si CO-AL pentru tubulatura; Vario KM Duplex pentru etansare si protectia impotriva umiditatii, respectiv Akusto pentru izolare fonica.

Foarte vizibile si indeplinind mai multe roluri sunt in schimb elementele confectionate din mai multe sortimente de sticla produsa de Saint-Gobain Glass Romania si tratata de Olin, inclusiv elementul arhitectural central, sera multifunctionala. Astfel, EFdeN va folosi geamurile stratificate de siguranta si securitate de tip Stadip® si Stadip® Opale produse in fabrica din Calarasi, cat si binecunoscutele sticle cu emisivitate scazuta si control solar Planitherm 4S Evolution®, alaturi de Planilaque Evolution®, sticle lacuite utilizate in interioarele moderne.

Pentru mai multe amanunte, vizitati:
www.saint-gobain.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video