Inginerul Finn Buus Steffensen prezinta la Bucuresti proiectul instalatiilor de securitate la incendiu, pentru cea mai renumita sala de concerte din Copenhaga

32 vizualizari
Expoconferinta Antreprenorilor de Instalatii CONTRACTOR 2014
Distribuie pe

In perioada 7-8 aprilie 2014, la Bucuresti va avea loc cea de-a doua editie a Expoconferintei Antreprenorilor de Instalatii CONTRACTOR, unde inginerul danez Finn Buus Steffensen va prezenta proiectul de instalatii de securitate la incediu realizat pentru sala de concerte din Copenhaga, numita si „opera de pe insula”.

Finn Buus Steffensen este seful departamentului NIRAS Safety din cadrul companiei NIRAS Fire Safety Engineering Group, iar impreuna cu echipa sa au realizat acest proiect amplu. Pentru cei de la Niras proiectul a fost o adevarata provocare: „arhitectul francez Jean Nouvel a avut viziunea unei sali de concerte precum un meteorit plutind in spatiu. S-a calculat ca meteoritul sa cantareasca 12.000 tone si sa fie echilibrat pe trei scari si sase coloane. Crearea unui plan general al multitudinii de unghiuri si curbe incluse in planurile lui Nouvel pentru sala de concerte a fost o misiune extraordinara, iar desenele pentru atelierele de lucru, utilizate de muncitori au fost, din punct de vedere tehnic, aproape imposibile”, a precizat inginerul.

Sala de concerte din Copenhaga este renumita ca fiind una dintre cele mai moderne spatii destinate teatrului liric din lume. Pentru aprecierea sa, cladirea a primit opt premii, printre care European Steel Design Award si premiul „Best New Public Building”, acordat in 2009 de revista de specialitate Wallpaper.

Echipa Niras Safety este experta in proiectarea instalatiilor de securitate la incendiu si se promoveaza prin sloganul sau „Siguranta pentru viata!”. Utilizeaza de asemenea metode de proiectare si constructie care iau in considerare pericolele, riscurile si totodata masurile de precautie, pentru a atinge un nivel echilibrat al sigurantei. Inginerul Finn Buus Steffensen si echipa sa se pot lauda cu un portofoliu de peste 500 de proiecte de securitate la incendiu de referinta.
Finn Buus Steffensen a urmat Universitatea Tehnica din Danemarca (DTU), obtinand titlul de inginer structurist si inginer instalatii protectie la incendiu, Master of Fire Safety, Ing. M.SFPE. 
Are peste 20 de ani de experienta in domeniul ingineriei de protectie la incendiu si de evaluare si gestionare a riscurilor, consultanta, dezvoltare si cercetare in domeniul ingineriei structurale. Este membru al Societatii Inginerilor din Danemarca (IDA), Societatii Daneze ai Ofiterilor de Securitate la Incendiu (FKB), Societatii Inginerilor de Securitate la Incendiu (SFPE) si al Comitetului Consultativ de Securitate la Incendiu, Agentia Daneza pentru Energie.

Expoconferinta Antreprenorilor de Instalatii CONTRACTOR face parte din seria expoconferintelor internationale de arhitectura si antreprenoriat organizate de ABplus Events, alaturi de CONTRACTOR CONSTRUCȚII, INGLASS, GIS, LAUD si RIFF.

Data, locatia: 7-8 aprilie 2014, Bucuresti
Structura evenimentului: expoconferinta - sesiuni plenare, workshop-uri specializate, expozitie tematica
Organizatori: ABplus Events
Sponsori: ABB, Daikin si Vaillant
Partener media principal: Tehnica Instalatiilor
Website: www.instalatii.contractor.com.ro
Contact: contractor@abpusevents.com


Finn Buus Steffensen will present the fire safety engineering project for the Copenhagen Concert Hall
Finn Buus Steffensen, Head of Department of Structural Engineering, M.Sc. Master of Fire Safety Eng., M.SFPE, will present the fire safety engineering project for the Copenhagen Concert Hall within CONTRACTOR 2014. The Copenhagen Concert Hall was built for DR, the Danish Broadcasting Corporation in 2009.
The challenge was that French master architect Jean Nouvel had a vision of the concert hall as a meteor floating from outer space. It was calculated that the meteor would weigh 12,000 tons, and it was to balance on three stairwells and six slim columns.
Creating an overview of the many angles and curves included in Nouvel`s plans for the ultimate concert experience was an extraordinary assignment and producing drawings for workshops and craftsmen to use was technically almost impossible.
When Queen Margrethe inaugurated the concert hall in January 2009, the 400,000 equations with 400,000 unknowns required to complete the construction had been solved long ago, yet the results are still needed to make the meteor float and to allow the audience and the musicians to enjoy what it is all about: Music.
During 2009, the Copenhagen Concert Hall received eight awards, including the European Steel Design Award and British lifestyle magazine Wallpaper`s annual design award for “Best New Public Building”.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video