Numai cupru pentru gradina mea!

120 vizualizari
cupru_gradina
Distribuie pe

Un material viu, durabil, in aceasta primavara gradinile poarta cupru
Chiar daca cuprul este cunoscut din atichitate, “metalul rosu” nu inceteaza niciodata sa surprinda si sa inspire arhitectii si designerii… chiar si in gradina! Dupa cucerirea interioarelor, acum cuprul isi gaseste loc si in spatiile verzi datorita proprietatilor inerente: durabilitate si rezistenta la coroziune, este maleabil, versatil, reciclabil 100%, antifungic; nu este de mirare ca acest metal este popular printre designeri si gradinari, ei profitand de aceste calitati si transformandu-le in accesorii sau mobilier. Oare cuprul va deveni un element obligatoriu in spatiile verzi primavara urmatoare?

Dusuri pentru exterior din cupru
© ECI and © Sonzogni
Ghiveci din cupru
© UK Architectural Antiques
myburghdesigns.com

Durabil si rezistent: cuprul infloreste in aer liber
Foarte rezistent la coroziune, cuprul este unul dintre materialele preferate pentru structuri expuse conditiilor climatice extreme. Acoperisurile si fatadele din cupru sunt renumite pentru faptul ca au aceasi durata de viata ca si cladirile pe care le protejeaza. Aceasta durabilitate transforma cuprul in alegerea perfecta pentru accesorii pentru exterior. Jgheaburi care rezista timpului, dusuri in aer liber, care raman neafectate de vremea rea, ghivece imbracate intr-o patina protectoare: exista nenumarate modalitati de a profita de duritatea cuprului și de aspectul sau estetic.
Trebuie notat si faptul ca in prezent 40% din cuprul utilizat in Europa este cupru reciclat. Durabil si reciclabil 100%, cuprul este alegerea perfecta pentru eco-design si gradini ecologice.

Etichete si carlige pentru agatarea

ierburilor proaspat taiate © Judith Dill

Lampi de gradina din cupru
© Rustic Copper Copenhagen
and © crinklecrankle.com
Vaze din atelierele Villedieu les Poeles
© Maffi & Vidis
Casa din cupru pentru pasari
© Joe Papendick and © Karen Ruz Sanchez

Sic si versatil: cuprul este decoratiunea obligatorie pentru orice gradina la moda
Decoratiuni exterioare, ghivece, accesorii pentru gradina, mobilier; sunt nenumarate modalitati pentru utilizarea cuprului in exterior. Va cucereste prin efectul vizual, dar si datorita rezonabilitatii: este foarte maleabil, poate fi prelucrat la orice forma si are avantajul sa detina o varietate bogata de culori care provin din oxidarea naturala. Fiind rosu-portocaliu in stare neprelucrata, aspectul sau si culoarea se schimba cu trecerea timpului, transformandu-se in maro mat, apoi in verde de migdale. Aceasta patina inbunatateste rezistenta sa naturala la coroziune. Un metal viu, cuprul este deosebit de adecvat pentru decoratiuni de gradina: ca si plantele, se schimba cu anotimpurile, cu un aspect care este si simplu si de epoca.

Cuprul, un aliat atractiv pentru o gradina sanatoasa!
Bine-cunoscut de catre gradinari, ca o solutie impotriva parazitilor cartofului si rosiilor, cuprul este fungicid si antibacterian, ceea ce ajuta la protejarea legumelor si obiectelor din aer liber, intr-un mod ecologic. Aceasta proprietate unica il transforma intr-unul dintre materialele cele mai preferate ale designerilor: suporturi si plase protectoare pentru plante, discuri gravate pentru prevenirea de crestere a muschilor si mucegaiului pe minereuri (pietre decorative, pietre pentru alei), accesorii elementare din cupru pot simplifica mult intretinerea gradinii.

Radacini sanatoase, suport modular din cupru antibacterian © ECIEtichete fungicide din cupru
© Judith Dill
Discuri gravate din cupru pentru prevenirea cresterii de muschi pe pietre
© Judith Dill
Ghiveci din cupru pentru protejarea impotriva parazitilor
© Gaia and Gino / F. Madi

www.cupru.com

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video