Ordinul Arhitectilor din Romania Filiala Transilvania lanseaza Bienala de Arhitectura Transilvania 2013

111 vizualizari
BATRA2013
Distribuie pe

5-8 decembrie 2013, Cluj Napoca
editia 1

Bienala de Arhitectura Transilvania este cel mai important eveniment al breslei arhitectilor organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania Filiala Transilvania (OART) alaturi de coorganizatorii OAR Nord-Vest, OAR Bihor, OAR Alba, si OAR Satu-Mare, in cele sapte resedinte de judet, (Cluj-Napoca, Bistrita, Zalau, Oradea, Baia-Mare, Alba Iulia, Satu-Mare).

Aflata la prima editie, Bienala de Arhitectura Transilvania (BATRA) incorporeaza o serie de evenimente intre care concursuri – premierea celor mai reusite exemple de practica profesionala, vernisaje, expozitii, worksop-uri sau dezbateri.

“BATRA este conceputa ca un sir de evenimente menite sa aduca arhitectura in atentia opiniei publice, sa recunoasca, sa recompenseze si sa promoveze excelenta in arhitectura, sa animeze colocviul pe tema arhitecturii in cadrul breslei si al societatii si nu in ultimul rand sa formeze publicul in spiritul valorilor arhitecturii”, a declarat arh. Ferencz Bakos, vicepresedinte OART si coordonatorul evenimentelor.

 

De departe cel mai remarcabil eveniment din cadrul Bienalei de Arhitectura Transilvania este expozitia-concurs: Premiile BATRA 2013, cu un buget total de peste 36.000 lei. Aceasta este deschisa tuturor membrilor filialelor OAR partenere si reprezinta momentul corolar al intregii activitati in domeniul arhitecturii din ultimii doi ani. Premiile acordate se impart in sapte sectiuni intre care: Arhitectura locuintei, Arhitectura dotarilor comunitare si de productie, Arhitectura spatiului public, Arhitectura patrimoniului cultural, Arhitectura spatiului interior, Microarhitectura - arh. temporara, design de obiect, Studii si proiecte finalizate si nerealizate si premiul pentru Proiecte culturale, initiative, experimente. Inscrierea se face pe site-ul www.batra.ro pana in data de 8 noiembrie a.c.

Scopul expozitiei-concurs este de a reflecta cat mai corect activitatea membrilor filialelor participante, de a promova cele mai reusite exemple de practica profesionala si de a forma o atitudine critica fata de arhitectura recenta. Nominalizarile si premiile vor fi acordate de catre un juriu format din arhitecti consacrati din tara si strainatate: din Bucuresti - arh. Bogdan Babici, arh. Stefan Ghenciulescu, arh. Oana Coarfa, arh. Cristina Constantin, din Timisoara - arh. Marius Miclaus, din Harghita - arh. Zsolt Tövissi si din Paris, Franta - arh. Irina Cristea.

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati:

Corina Sfia
PR & Marketing
telefon: 0733 316 973
e-mail: corina.sfia@batra.ro

arh. Ferencz Bakos
coordonator BATRA
telefon: 0752 223 320
e-mail: ferencz.bakos@batra.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video