Producatorul german de profile PVC VEKA preia Gealan

144 vizualizari
VEKA
Distribuie pe

Tranzactie pe piata de profile PVC: VEKA preia Gealan, ambele grupuri germane fiind active in Romania
martie 2014 - Producatorul german de profile PVC pentru ferestre si usi VEKA a anuntat miercuri (12.03) ca va prelua grupul german Gealan, cu acelasi obiect de activitate, tranzactia dintre cele doua companii prezente si in Romania asteptand aprobarea autoritatilor competente.

„In calitate de partener esential al producatorilor europeni de ferestre, trebuie sa facem fata provocarilor pietei. De aceea ne intarim pozitia concurentiala si, prin imbinarea expertizei noastre extensive in tehnologia profilelor, vom atinge un nou potential pe piata si oportunitati de afaceri. In plus, astfel vom contribuim si la consolidarea pietei de profil”, a declarat, intr-un comunicat, Andreas Hartleif, CEO al grupului VEKA.

Cele doua parti au agreat ca toate informatiile care fac referire la aceasta achizitie sa fie pastrate sub stricta confidentialitate.
Afacere de familie, VEKA are peste 3.600 de angajati in 25 de subsidiare pe trei continente si a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 793 milioane euro.

Prin achizitia Gealan de la fondul de investitii Halder, VEKA isi va mari personalul cu 1.150 de angajati, iar cifra de afaceri anuala va trece de 1 miliard de euro, se arata in comunicat.

Fondul de investitii Halder, parte a companiei belgiene Gimv-Gruppe, a detinut pachetul majoritar de actiuni al Gealan intre anii 2002-2004 si a redevenit proprietarul grupului german in 2011, preluand pachetul majoritar de la Axa Private Equity, inregistrata in Franta.
In Romania, grupul VEKA este prezent prin importuri, in vreme ce Gealan este si producator de profile, avand o fabrica in Bucuresti.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video