Proiect PINE (Promoting Industrial Energy Efficiency)

31 vizualizari
PINE
Distribuie pe

In zilele de 27 si 28 octombrie a avut loc ultima sedinta de lucru a proiectului PINE (Promoting Industrial Energy Efficiency), la Pazardzhik (Bulgaria). Au participat reprezentantii organizatiilor implicate in proiect din Austria, Bulgaria, Cipru, Italia, Romania, Slovacia si Spania.

Discutiile s-au axat pe rezultatele auditarii IMM-urilor si a modului de interpretare a rezultatelor, fiecare tara prezentand un scurt raport asupra celor realizate, precum si asupra problemelor care au aparut in decursul implementarii programului. S-a subliniat ca diferentele legislative din fiecare tara participanta fac dificila aplicarea unitara a recomandarilor. A fost realizata si o analiza a stadiului implementarii proiecului, a vizibilitatii lui si a modalitatilor prin care sa se duca la bun sfarsit obiectivele din acest proiect.

O alta tema a discutiilor a vizat stabilirea modalitatilor de cooperare post proiect. Decizia a fost de a se crea o forma institutionala care sa ajute IMM-urile, avand in vedere si importanta pe care Comisia Europeana o acorda acestui tip de intreprinderi.

In discutiile legate de aceasta tema toti reprezentantii organizatiilor implicate in proiect au subliniat necesitatea continuarii proiectului, tinand seama de noile obiective din planurile CE pentru 2030 si de interesul fiecarei tari in anumite aspecte particulare privind IMM-urile. De asemenea, a fost stabilit un calendar al finalizarii obiectivelor proiectului, astfel incat, pe 30 martie 2015, toate task-urile din proiect sa fie incheiate in vederea raportarilor finale.

In timpul interventiilor din cele 2 zile ale intalnirii s-a mai subliniat importanta realizarii unei abordari unitare a problemelor de eficienta energetica la IMM-uri. Realizarea de catre echipa PINE a unui set de recomandari specifice pentru fiecare tip de activitate va fi un castig pentru aceste intreprinderi.

Din partea Romaniei au participat cele doua entitati angrenate in proiect: I.P.A., reprezentata de Dumitru Finta, responsabil proiect si Alex Oana, si Asociatia Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania, prin prezenta dnei director tehnic, Doina Toma si dlui presedinte, Claudiu Georgescu.

“Implicarea unor organizatii romanesti in acest tip de proiecte denota pe de o parte modul in care s-au integrat in structurile europene organizatiile noastre nationale precum si creditul care li se acorda de catre ceilalti parteneri in privinta capacitatii lor profesionale si organizatorice”, a declarat la incheierea manifestarii presedintele APMCR, Claudiu Georgescu.

ASOCIATIA PRODUCATORILOR DE MATERIALE PENTRU CONSTRUCTII DIN ROMANIA este o asociatie profesionala constituita in 1997, ce reprezinta interesele comune ale membrilor sai, principalii producatori de materiale pentru constructii, in fata autoritatilor publice, in raporturile cu institutiile publice si profesionale din tara si din strainatate. Activitatea membrilor asociatiei se traduce printr-o cifra de afaceri de 600 milioane euro in anul 2013 si 34500 de salariati, ceea ce constituie un indicator relevant despre forta organizatiei. De asemenea, APMCR se caracterizeaza printr-o bogata experienta in domeniul implementarii proiectelor, ce au fost destinate sectorului de constructii/ materiale pentru constructii. Mai multe detalii despre activitatile APMCR gasiti accesand site-ul www.apmcr.org.
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video