S-a lansat primul Concurs de Upcycling al Cuprului #upcopper

46 vizualizari
Copper Contest
Distribuie pe

Institutul European al Cuprului (ECI) a lansat un Concurs International de Upcycling al Cuprului, o perspectiva apetisanta pentru toti fanii creativi al cuprului si designului. Tema concursului este de a crea un obiect de uz casnic prin upcycling, adica trebuie readusa la viata un obiect de uz casnic vechi din cupru sau aliaj de cupru. Data limita pentru trimiterea acestor lucrari este 31 decembrie 2014 si toate inscrierile vor fi postate pe pagina Copper Mania Pinterest cu hashtag-ul #upcopper.

Cuprul este un metal nobil si durabil, 100% reciclabil, aceste caracteristici aflandu-se in contrast cu conceptul de stil de viata de unica folosinta. Prin combinarea cuprului si upcycling-ului, concursul isi propune sa creasca gradul de constientizare a problemei grave al deseurilor si sa sustina aparitia unor practici -mai responsabile- de consum.

https://www.youtube.com/watch?v=fxdtlp9dEOY

Apel la toti pasionatii de upcycling al cuprului!
Deoarece cuprul si aliajele din cupru -ca alama- sunt la moda in designul interior, iar obiectele vechi se tot acumuleaza in casele noastre, care ar fi un moment mai oportun pentru ECI sa lanseze primul sau Concurs de Upcycling al Cuprului cu sloganul "Respira viata noua in cuprul tau"? Concursul este deschis pentru publicul larg si cu cateva ustensile simple si un pic de imaginatie, oricine poate inscrie in concurs rezultatele priceperii sale de upcycling!

Participantii sunt invitati sa prezinte obiectele lor de uz casnic dupa upcycle (obiecte functionale sau ornamente, mobilier, lampi, ornamente de gradina, etc.) din cupru, sau aliaj de cupru, care au fost modificate prin upcycling, adica recicland materiale sau obiecte vechi, care nu mai sunt folosite, pentru a crea obiecte functionale sau decorative. Obiecte uitate de mult in podurile caselor, sau descoperite la targul de vechituri, oale, ustensile, candelabre si manere de usi, pot fi reinventate in piese unice de design. Cuprul este maleabil, versatil, antibacterian si bun conductor termic si electric – de ce alta inspiratie mai este nevoie pentru a incepe upcycling-ul obiectelor vechi din cupru?

Vizitati pagina Copper Mania Pinterest sau cautati #upcopper
Pentru a se inscrie in concurs, participantii trebuie sa trimita o fotografie despre creatiile lor, cu o scurta descriere, la adresa pinterest@copperalliance.fr, pana la data de 31 decembrie 2014. Concursul este organizat in parteneriat cu Talalilala si toate intrarile vor fi postate pe Pinterest prin contul Copper Mania. Lucrarile vor fi expuse pe o pagina creata special pentru concurs si care va cuprinde hashtag-ul #upcopper.
Un juriu format din experti de cupru si upcycling va desemna castigatorul, care va primi o lampa L.U.M. proiectata de François Chambard. In plus, premiul "Alegerea publicului" va fi acordat lucrarii care obtine cele mai multe like-uri pe pagina Pinterest.

Un mod distractiv de a lupta impotriva deseurilor
Concursul de Upcycling al Cuprului este mai mult decat un exercitiu de creatie – are ca scop si cresterea gradului de constientizare a dezvoltarii sustenabile si a necesitatii de a reduce cantitatea de deseuri.
Cuprul este un metal nobil si durabil, 100% reciclabil, care poate fi reutilizat pana la nesfarsit. Aceste proprietati sunt in contrast puternic cu stilul de viata de unica folosinta si asociat cu principiile valoroase ale upcycling-ului, devine sinonim cu consumul mai responsabil. Reciclarea, relatia consumatorilor (CtoC), si upcycling-ul, in prezent sunt fenomene, care se afla in centrul atentiei, si care dezvolta rapid o economie comuna.
Un numar tot mai mare de consumatori europeni aleg sa sprijine consumul durabil. Acest concurs reuneste upcycling-ul si moda obiectelor de uz casnic din cupru, in incercarea de a incuraja creativitatea oamenilor, in acelasi timp permitandu-le, sa ia in considerare si problemele de mediu.

Informatii practice - un scurt ghid pentru concurs:
Tema: Upcycling-ul obiectelor de uz casnic, reciclarea obiectelor vechi de uz casnic din cupru si aliaje de cupru
Termen limita pentru inscieri: 31 decembrie 2014
Cine poate participa? Oricine cu varsta peste 15 de ani, si de orice nationalitate. Persoanele sub varsta de 18 ani trebuie sa aiba consimtamantul parintelui, sau al tutorelui pentru a participa.
Inscrierea in concurs: Pentru a participa la concurs, participantii trebuie sa trimita un Formular de Inscriere completat in limba franceza sau engleza, impreuna cu cel putin o fotografie al obiectului lor upcycled, la adresa de e-mail pinterest@copperalliance.fr

Specificatii:
Participantii sunt invitati sa-si prezinte obiectele de uz casnic upcycled (obiecte functionale sau ornamente, mobilier, lampi, ornamente de gradina, etc.) din cupru sau aliaj de cupru, care au fost modificate dupa principiile upcycling-ului, adica reciclarea unor obiecte sau materiale vechi, care nu mai sunt utilizate, prin schimbarea functiilor lor principale.

Lucrarile trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:
• Obiectul finit trebuie sa fie original in natura, mai ales in comparatie cu obiectul in starea sa initiala.
• Sa dea dovada de creativitate si sa faca uz de proprietatile materialului, ca maleabilitatea, conductivitatea, valoarea estetica, etc.
• Valoare estetica inalta al finisajului si al obiectului final.
• Fotografii de rezolutie inalta, din timpul diferitelor etape de productie, precum si fotografii "inainte" si "dupa" .
• Participantii pot folosi obiecte din cupru sau aliaje de cupru "neprelucrate", de exemplu, bronz, alama. Obiecte compozite, de exemplu: cupru si lemn, cupru si ciment, cupru si alte metale, sunt eligibile, daca cea mai mare parte al obiectului in cauza, este realizat din cupru sau aliaj de cupru.

Premii:
Premiul juriului: o lampa L.U.M din cupru si lemn, proiectat de François Chambard
Premiul „Alegerea Publicului”: o „Casuta” din cupru pentru pasari, proiectat de Copper Kraft Gardens
Premierea: Februarie 2015 (data exacta va fi anuntata)

Mai multe informatii puteti gasi la: www.copperalliance.eu (Termeni si conditii, Consimtamantul parintilor)

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video