SAINT GOBAIN a furnizat materiale pentru unele dintre cele mai inovatoare proiecte romanesti ale anului 2014

98 vizualizari
The Office Cluj Napoca
Distribuie pe

Compania Saint-Gobain, lider mondial in domeniul habitatului durabil, ale carei vanzari provin in proportie de peste 70% din constructia si renovarea de locuinte, a furnizat in 2014 materiale pentru realizarea unora dintre cele mai moderne si inovatoare cladiri din Bucuresti, Cluj-Napoca, precum si din alte orase ale tarii, dar si a unor importante proiecte de infrastructura.

“Pentru noi, dezvoltarea durabila reprezinta o valoare importanta a companiei, iar proiectele pentru care am furnizat materiale au fost construite luand in considerare aceleasi principii ce corespund celor ale companiei noastre: durabilitatea, utilizarea eficienta a resurselor, eficienta energetica, reducerea pierderilor si, de asemenea, respectarea legislatiei”, declara Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain din Romania.

Cu adevarat vizibile si indeplinind multiple functii, elementele realizate cu diferite materiale produse de Grupul Saint-Gobain din Romania au jucat un rol cheie in design-ul unora dintre cele mai elegante cladiri ale tarii: The Office Cluj-Napoca, United Business Center Cluj-Napoca, Hermes Business Campus (HBC), Green Court, precum si Academia de Tenis din cadrul complexului National Arena.

Materialele au fost alese de constructori si investitori datorita faptului ca produsele fabricate de Saint-Gobain au trecut testul timpului si joaca un rol important in mentinerea consumului de energie al cladirilor la un nivel minimal. De-a lungul intregii sale durate de viata, un produs Saint-Gobain va economisi de peste o suta de ori mai multa energie decat cea utilizata pentru fabricarea lui.

Cele mai inovatoare si moderne cladiri ale anului 2014 realizate cu ajutorul materialelor Saint-Gobain in Romania sunt:

The Office Cluj-Napoca este proiectat pentru a asigura maximum de confort, flexibilitate, eficienta si acces la toate facilitatile. Sistemul inteligent de functionare al cladirii asigura conditii perfecte de lucru, reducand in acelasi timp consumul de energie. Pentru constructia sa, Saint-Gobain Glass a furnizat 4000 m2 Cool Lite ST 150 si Cool Lite STB 120. Rezistenta de durata si flexibilitatea prelucrarii, chiar si dupa asezarea straturilor, califica SGG COOL-LITE drept sticla ideala pentru toate tipurile de constructii, oferind o economisire ridicata a energiei electrice pentru aerul conditionat si aparatele de climatizare. Un element important al produselor Rigips utilizate la acest proiect este constituit de tavanele din placi acustice Casoprano ce ofera o buna absorbtie a sunetului (Dncw=41dB) si luminozitate datorita culorii albe a finisajului si indexului de reflectie a luminii (>75%). Mai mult, gips-cartonul din compozitia tavanului echilibreaza nivelul de umiditate din interior prin absorbtia umiditatii in exces sau eliberarea umiditatii atunci cand aceasta este utila, fiind in acelasi timp 100% reciclabil, legitimand grija fata de mediu.

United Business Center Cluj-Napoca. Acest proiect propune un concept architectural inovator, remarcandu-se prin grandoare, design modern si un spatiu utilitar complex. Pentru construirea acestui spatiu de birouri, Saint-Gobain a contribuit cu 6000 m2 de sticla cu izolare termica si control solar pentru aplicarea fatadei Cool Lite ST 150.

Pentru construirea Hermes Business Campus (HBC) Bucuresti, Saint-Gobain Glass Romania a furnizat 4000 m2 de Cool Lite SKN 154 II, astfel incat fatada si pardoseala sa permita luminii naturale sa patrunda pe intreaga suprafata a podelei, asigurand un spatiu de lucru confortabil pentru toti angajatii ce lucreaza in cladire.

Green Court din Bucuresti este o cladire de birouri incadrata in clasa A si certificata LEED Gold datorita solutiilor ecologice implementate, una dintre acestea fiind utilizarea a 4000 m2 de Cool Lite Xtreme. Astfel, se creeaza o fatada din sticla cu transfer redus de caldura, dar cu o capacitate sporita de captare a aerului proaspat ce contribuie la crearea unui mediu de lucru sanatos, iluminand natural peste 85% din spatiul de lucru. Eckelt Glass Saint-Gobain a oferit Climaplus Extreme si Stadip Securit de dimensiuni mari.

La Turnul de control al aeroportului din Suceava s-a livrat, de asemenea, Termovit Saint-Gobain Glass.

Academia de Tenis din complexul National Arena gazduieste sase terenuri de tenis, 3 tipuri de suprafete de joc si 1.200 de locuri pentru spectatori. Pentru constructia sa, Saint-Gobain Weber a furnizat adezivul pentru lipirea si armarea polistirenului expandat weber P39 max2, tencuiala decorativa acrilica weber.pas classic si, de asemenea, adezivul pentru placari ceramice weber.set EX25 max2.

ELI – Centrul de cercetare din Bucuresti-Magurele (care gazduieste cel mai mare si cel mai performant laser din Europa) va investiga temeinic o gama foarte larga de domenii stiintifice, de la noi campuri de cercetare ale fizicii fundamentale de frontiera, fizica nucleara si astrofizica, pana la aplicatii in domeniul materialelor nucleare, stiintele vietii si stiinta materialelor. Materialele furnizate de Saint-Gobain Rigips au fost: peste 65.000 m2 de gips-carton, incluzand placi rezistente la foc Rigips RF si placi Rigips RBI rezistente la umiditate. Au fost furnizate, de asemenea, solutii pentru sistemele uscate de constructii, cuprinzand panouri, profile din tabla de otel zincat Rigiprofil si accesorii Rigips. Proiectul include si placile din ciment rezistente la umiditate extrema Aquaroc. Pentru un finisaj clasic al suprafetelor, ipsosul Rigips a constituit cea mai buna alegere. In plus, s-au mai folosit si 6.000 m2 de Planitherm 4S II de la Saint-Gobain Glass Romania.

Pentru Mega Mall Bucuresti, Rigips a oferit solutii de rezistenta la impact prin placile Rigidur si protectie impotriva focului cu ajutorul Glasroc F Ridurit. Calitatea aerului din interior si confortul termic sunt asigurate printr-un circuit al caldurii, ventilatiei si aerului conditionat, circuit realizat cu ajutorul a peste 20.000 m2 de role ISOVER Ventiroll. Aceasta solutie reduce semnificativ consumul de energie al centrului comercial. Saint-Gobain Glass a livrat deja 3.000 m2 de Cool Lite SKN154 II de 10 mm pentru fatada si va livra sticla pentru partitiile interioare: 20.000 m2 de Planiclear 8 mm si 1500 m2 Diamant de 10 mm.

Pentru Exclusive Residence, un nou complex de apartamente din Iasi, s-au folosit exclusiv solutiile Rigips pentru sisteme uscate de constructii – placile de gips-carton Rigips si placi speciale, profile din tabla de otel zincat Rigiprofil si accesorii Rigips. Printre placile de performanta se afla placile cu izolare acustica Rigips Fonic, iar printre cele speciale se evidentiaza placile din ciment rezistente la umiditate extrema Aquaroc.

Termocentrala Rovinari – grupul energetic a fost modernizat in anul 2014 prin utilizarea a aproximativ 42.000 m2 de produse ISOVER. Un aer mai curat si o eficienta energetica crescuta au fost rezultatele solutiilor oferite de ISOVER.

Proiecte de infrastructura:
In anul 2014, Saint-Gobain PAM, lider mondial in producerea sistemelor complete din fonta ductila, a livrat materiale inovatoare pentru o serie de proiecte de infrastructura de apa din Romania, dintre care mentionam:

In 2014 a debutat proiectul "Lucrari la sursele de apa si statii de tratare ale Municipiului Miercurea Ciuc" unde Saint-Gobain PAM va furniza aproximativ 16.5 km (aprox. 1400 tone) de tevi si fitinguri din gama Natural (inclusiv vane si accesoriile aferente). Pentru prima data in Romania, pentru acest proiect au fost livrate tevi cu protectie speciala, BioZinalium, oferind o durata de viata mai mare in comparatie cu acoperirile traditionale pe baza de Zinc (Zn). BioZinalium este o protectie inovatoare dezvoltata in laboratoarele PAM, care prin adaugarea de Cupru (Cu) aliajului de ZnAl asigura protejarea conductelor impotriva biocoroziunii. Echipa PAM a asigurat in mod constant asistenta tehnica la elaborarea proiectului pentru gasirea celor mai bune solutii de eficientizare functionala a sistemului de conducte.

In anul 2014 s-a finalizat proiectul “Conducta de aductiune intre statia de tratare Arpasel si Agnita“ ce a constat in reabilitarea aductiunii pentru alimentarea cu apa a orasului Agnita. Pentru aceasta lucrare au fost livrate tevi si fitinguri din gama Natural cu protectie exterioara Zinalium. Au fost instalati circa 22Km (aprox. 1500 tone) de tevi din fonta ductila PAM avand diametrele DN 300 si DN 350mm.

Pentru reabilitarea retelei de apa potabila din Municipiul Galati, cartierul Micro 17, strazile Traian, Saligny, precum si a retelei de incendiu a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sf. Apostol Andrei, Saint-Gobain PAM a livrat produse din gama BLUTOP cu o durata de viata de peste 100 de ani. Dedicata retelelor de distributie a apei potabile cu presiuni de pana la 25 bar, gama BLUTOP propune o serie de inovatii majore privind protectia interioara si exterioara, un nou tip de imbinare, precum si o metoda de instalare mult mai rapida si usoara. In Municipiul Galati s-au pozat aproximativ 2.500m (26 tone) tevi si fitinguri din fonta ductila Blutop cu DN/OD 90, 110 si 160 mm.

“Saint-Gobain sprijina proiectele care urmeaza aceleasi principii si valori: dezvoltare economica durabila, eficienta energetica si protectie a mediului inconjurator. Gamele noastre de produse complexe si diverse, toate realizate in Romania, ofera valoare adaugata inovatiei in orice tip de evaluare a constructiei. Suntem mandri sa contribuim la constructia caselor ecologice din Romania si astfel sa implementam conceptul Saint-Gobain Multi-Comfort” a declarat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain in Romania.

2014 a fost anul constructiilor sustenabile si ecologice, iar anul 2015 promite sa continue aceste proiecte. Punctul culminant va fi reprezentat de prezentarea reabilitarii cladirii Teatrului National. Inca de la inceputul acestei lucrari si pana astazi, in proiectul de reabilitare au fost incorporate diverse solutii si produse Saint-Gobain Construction Products Romania.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 2.521 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.360 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.600 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video