Sistemul SOFTLINE 70AD de la VEKA - solutia optima pentru a raspunde cerintelor programului national de reabilitare termica

142 vizualizari
Gheorghe Dragne
Distribuie pe

EKA Romania ofera pe piata locala sistemul SOFTLINE 70AD, cu ajutorul caruia se pot realiza toate tipurile de ferestre, atat cu deschidere interioara, cat si exterioara. Acesta este cel mai vandut sistem VEKA, atat in Romania, cat si in Germania, si a fost prezentat in cadrul unui eveniment destinat reabilitarilor termice.

Sistemul SOFTLINE 70AD este o solutie eficienta, adaptata climatului din tara noastra, care ofera, in plus, siguranta clasei A ce confera ferestrei o functionare indelungata. Mai mult decat atat, sistemul se incadreaza in standardele de cost recomandate de legislatia in vigoare si respecta cu usurinta indicatorii de performanta energetica ceruti de normativele programului national de reabilitare.

Proiectul de reabilitare termica din Romania a inceput in 2009 si are in vedere performanta energetica a cladirilor vechi. VEKA, lider mondial in furnizarea de solutii de tamplarie termoizolanta din PVC, recomanda responsabililor programului national de reabilitare sa aiba in vedere si alte aspecte precum durabilitatea si functionalitatea indelungata a ferestrelor ce sunt realizate in program. Conform normelor actuale, o tamplarie PVC performanta din punct de vedere energetic, care sa creasca confortul locatarilor si sa scada si mai mult costurile la intretinere, trebuie sa indeplineasca o serie de caracteristici, de care clientii trebuie sa fie constienti. Ideal este sa aiba minim 70 mm adancime de incastrare, minim cinci camere interioare de izolare, pachet de sticla termoizolanta de minim 24mm Low E + Argon, precum si o multitudine de caracteristici fizico-mecanice ale ferestrei, care sa-i mentina in timp performantele energetice prin functionalitate.

Sistemul SOFTLINE 70AD indeplineste cu succes toate aceste cerinte. „Din nefericire, de multe ori programul de reabilitare termica a locuintelor a functionat deficitar si din cauza alegerii unor solutii inferioare calitativ. Suntem optimisti, insa, si ramanem consecventi promovarii solutiilor calitative, de clasa A, fapt care ne pozitioneaza drept lider pe piata mondiala a solutiilor de tamplarie termoizolanta. De altfel, anul trecut am demonstrat ca putem raspunde cu brio nevoilor pietei, fiind implicati in programul de reabilitare termica din Bucuresti”, a declarant dl. Gheorghe Dragne, Regional Sales Manager VEKA Romania.

Conform unei analize a VEKA Romania, programul de reabilitare termica a blocurilor de locuinte din Romania, desi inca aflat intr-o faza incipienta, a generat o serie de efecte asupra pietei locale de tamplarie termoizolanta. Printre acestea se numara blocarea vanzarilor de retail, intarzierea cu pana la un an a platilor catre unii producatori de tamplarie, precum si preturi de achizitionare a ferestrelor mult sub pretul adjudecat initial prin licitatie.

Reprezentantii VEKA Romania sustin ca o solutie de optimizare a programului ar fi redimensionarea si simplificarea procesului birocratic de decontare, ceea ce ar conduce indirect la o diminuare a costurilor de executie si implicit la reducerea costurilor finale.
In alte tari care deruleaza programe similare a fost implementata o varianta mult mai flexibila si rapida, care, printre altele, consta in crearea unei baze de date computerizate, destinata reabilitarii termice. Aceasta baza cuprinde informatii exhaustive despre produsele disponibile pe piata, producatori, institutii de finantare, evaluarea cladirilor privind utilizarea energiei, comparatii ale cladirilor similare si chiar si un instrument pentru calcularea efectelor ecologice ale reabilitarii termice in sistem online.

Un astfel de program permite accesul rapid la informatii suplimentare despre produsele destinate reabilitarii termice, gasirea partenerului potrivit pentru colaborare, gasirea pretului optim, facilitarea contactului intre producatori si partile interesate, precum si compararea celor mai potrivite oferte.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video