La Fetești se vor produce încărcătoare de baterii pentru sculele electrice Makita

142 vizualizari
Masahiro Asada
Distribuie pe

Tamura Corporation, unul dintre cei mai mari producători de componente electronice din Japonia anunță deschiderea unei filiale în România, la Fetești. Noua fabrică va produce încărcătoare de baterii pentru sculele electrice Makita. Ivestiția japoneză este prima din România, după semnarea parteneriatului strategic încheiat între Guvernul României și cel al Japoniei, în luna martie a acestui an.

Investiția se derulează în cadrul Diviziei de Componente Electronice și vine ca răspuns la cererea în creștere din Europa. Noua fabrică va începe producția în noiembrie 2024.

Cu sediul central în Tokyo, Tamura are aproape 100 de ani de experiență, este listată pe piața principală a Bursei de Valori din Tokyo și este dezvoltată pe trei direcții. Produsele Tamura sprijină diverse industrii și infrastructuri sociale sub formă de materiale, componente și dispozitive care variază de la produse de consum, cum ar fi: automobile și echipamente electronice, dispozitive din fabricile de producție energie regenerabilă și domeniul aerospațial.

Filiala din România, Tamura Electronics Romania SRL, cu sediul în Feteşti-Gară, Ialomiţa, a solicitat ajutor de stat pentru derularea proiectului. Valoarea investiției inițiale este de 6 milioane euro. Fabrica va angaja peste 300 de oameni și potrivit HG 332/2014, angajatorul ar urma să primească de la statul român, în primii doi ani de după realizarea investiției, rambursarea a 60% din salariile angajaților. Următoarea etapă de dezvoltare prevede încă o investiție de 15 milioane euro.

“A fost aleasă localitatea Fetești pentru poziția sa între Portul Constanța și sediul din Brănești Ilfov al companiei japoneze Makita. Prin deschiderea unui nou sediu în România, Tamura își propune să își consolideze prezența în Europa și să contribuie la dezvoltarea țării prin producția și furnizarea stabilă de produse în viitor,“  a spus Masahiro Asada, președintele Tamura Corporation.

 În anul 2022, Makita a anunţat intenţia de a dubla capacita­tea de producţie de scule electrice de la Brăneşti la un milion de unități pe lună, cu 3.500 de angajaţi. Investiţia anunţată la acea vreme era de circa 15 mil. euro.

Până acum au avut loc mai multe întâlniri cu Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE – redenumită din Invest România), iar Tamura apreciază sprijinul acordat de către ARICE în demersul său de a își dezvolta afacerile în România.

În acest moment, Tamura așteaptă evaluarea Cererii de acord pentru finanțare trimisă Ministerului Finanțelor din România

Compania își dezvoltă astfel afacerile la nivel global, în special în Europa și America. Ca parte a acestei inițiative, intenționează să crească capacitatea de producție a produselor modulare în Europa, precum și să își diversifice amprenta de producție la nivel global.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.911 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 690 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 13.059 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video