Schneider Electric o numeste pe Gwenaelle Avice-Huet in functia de Executive Vice-President Europe Operations

122 vizualizari
Schneider Electric o numeste pe Gwenaelle Avice-Huet in functia de Executive Vice-President Europe Operations
Distribuie pe

Rueil-Malmaison (Franta), 5 septembrie 2023 – Schneider Electric a numit-o pe Gwenaelle Avice-Huet in functia de Executive Vice President of Europe Operations, incepand din septembrie 2023.

In noul ei rol, Gwenaelle va fi responsabila de intregul portofoliu de business al Schneider Electric in operatiunile europene, urmarind contributia companiei la dezvoltarea agendei UE pentru accelerarea transformarii ecologice si digitale a Europei.

Gwenaelle s-a alaturat Schneider Electric in 2021 in calitate de Senior-Vice President Corporate Strategy, inainte de a intra in Comitetul executiv in calitate de Chief Strategy and Sustainability Officer.

Inainte de a se alatura Schneider Electric, Gwenaelle a lucrat la ENGIE (fosta GDF SUEZ) in diferite roluri, de la Senior Vice-President of European and Regulatory affairs, pana la conducerea operatiunilor legate de energia din surse regenerabile. In ultimul sau rol, ea a facut parte din Comitetul executiv al ENGIE, fiind Chief Executive Officer al ENGIE America de Nord si responsabila pentru energiile din surse regenerabile la nivel Mondial.

Gwenaelle si-a inceput cariera la Centrul National pentru Cercetare Stiintifica din Franta si la Comisia pentru Energie Atomica din Franta, inainte de a se alatura Bancii Mondiale la Washington D.C. in functia de consultant. Ea a lucrat, de asemenea, pentru serviciul prim-ministrului francez in cadrul Secretariatului General pentru Afaceri Europene cu responsabilitati asupra problemelor legate de energie si competitivitate, dar a fost si consilier in domeniul energiei si schimbarilor climatice pentru diversi ministri.

Gwenaelle este in Consiliul de administratie al Air France-KLM din mai 2021. Ea detine o diploma in fizica si chimie de la Ecole Normale Supérieure Paris-Saclay, o diploma postuniversitara in chimie moleculara de la Ecole Polytechnique din Franta si o diploma de inginerie de la Corps des Ponts et Chaussées. De asemenea, a fost nominalizata in categoria „Young Global Leader” de catre Forumul Economic Mondial.

Gwenaelle se va muta din Statele Unite in Europa o data cu numirea ei in noua functie.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.911 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 690 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 13.059 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video