Poți încălzi toată casa cu un șemineu Hoxter?

6345 vizualizari
Tipuri de focare ce pot încălzi toată casa
Distribuie pe

Te-ai gândit, cu siguranță, nu doar o singură dată, la cum ai putea să reduci costurile de încălzire. Poate că ai și încercat să acționezi în acest sens, dar eforturile au fost inutile. S-ar putea să nu fi luat în calcul faptul că există soluții alternative, pe care te poți baza atunci când vine vorba de confort termic garantat, dar și costuri reduse.

Recomandarea celor de la PeFoc.ro este să optezi pentru un șemineu pe lemne. Pe lângă căldură și economii, acesta are numeroase beneficii. Întrebarea cel mai des întalnită este dacă poți încălzi o întreagă locuință cu un șemineu, iar răspunsul este „da”, doar că trebuie să alegi șemineul care să corespundă unor condiții.

Tipuri de focare ce pot încălzi toată casa

Unele modele de focare pentru seminee sunt concepute pentru a genera căldură, iar altele sunt gândite să decoreze spațiile în care sunt amplasate. Iar dacă scopul tău este să încălzești locuința, atunci iată care sunt acele modele create pentru a îndeplini această cerință:

Focarul HAKA 150/51h
Acest model de focar Hoxter din gama de top este realizat din materiale de înaltă calitate. Are o putere nominală de 16 kW (140-160 mp), putere maximă de 21 kW, poate ajunge la temperatura de 251 grade Celsius și randament de până la 80%. Combustibilul de ardere recomandat este lemnul de esență tare, cu umiditate de maxim 20% sau cărbuni, iar timpul de ardere a lemnului la o umplere a focarului este de 4-5 ore (cu ușa închisă și ventilația focarului la un nivel mediu).

Termofocarul HAKA 63/51WI
Acesta este un focar de șemineu de tip centrală care face parte din gama premium de la Hoxter. Este foarte eficient pentru încălzire și promite durată lungă de viață, având garanție 5 ani. Puterea nominală este de 10 kW (încălzește între 90-110 mp), puterea maximă - 24 kW și are un randament de până la 80%. Acest termosemineu este dotat cu serpentină de siguranță din cupru, structură din oțel de grosime mare, reglaj de aer la admisie și poate fi legat pe circuit propriu sau în paralel cu o altă sursă de încălzire.

Focarul pe peleți
Acest model de șemineu este special gândit pentru a fi foarte eficient atunci când vine vorba de încălzirea locuinței. Pot genera suficientă căldură pentru o întreagă casă și, în plus, menține căldura pe o perioadă îndelungată. Pentru aceasta, alegeți un șemineu cu randament mai mare de 70%. Contează, desigur, și puterea șemineului, și cu cât este mai mare locuința, cu atât mai puternic trebuie să fie focarul șemineului.Așa cum v-ați dat bine seama, aceste modele de șeminee au fost alese în funcție de puterea pe care o au, pentru că doar un focar cu putere mare poate genera suficientă căldură astfel încât să încălzească un spațiu mare. Totuși, cum poate fi distribuită această căldură în toate camerele din casă? Răspunsul este unul cât se poate de simplu: distribuția de aer cald. Aerul cald va fi captat din hota șemineului și va fi distribuită chiar și spre o cameră depărtată de șemineu sau la subsol.

Este important, așadar, să alegeți unul dintre acele top focare seminee Hoxter, pentru că sunt produse special pentru spațiile mari și impunătoare. Magazinul online PeFoc.ro pune la dispoziție o varietate de modele, astfel încât să-l poți găsi pe cel perfect potrivit pentru casa ta.
Specialiștii magazinului vă stau la dispoziție cu sfaturi practice și puteți avea maximă încredere, pentru că experiența de 15 ani în construcția de șeminee își spune cuvântul, acesta fiind încă un motiv pentru care merită să achiziționați un semineu pefoc.

 

Sorry…This form is closed to new submissions.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Permalink

Buna ziua,va deranjez cu o intrebare.Daca am hornul incastrat in zidarie(in perete ,zidit din samota)pe 2 etaje,as putea sa ma folosesc de el pentru un semineu?Semineul vreau sa-l fac la parter,iar hornul se continuain zidarie si la etajul 1.Mi-e teama sa nu afecteze zugraveala.Multumesc.

Maria
Permalink

Ce preț are un asemenea șemineu și ce costuri implica(cantitate de lemn,etc)

Simona
Permalink

Dna Maria si dl. Horia Ion Pentes: Nu ne deranjaţi cu nicio intrebare. Vă rugăm contactaţi echipa pefoc.ro la tel. 0737.364.633 pentru orice întrebări sau recomandări.

admin
Permalink

dna Simona: Întreaga gamă de produse, cu preţuri este disponibilă aici: https://www.pefoc.ro/produse/termoseminee-seminee-centrala_3/page/all

admin
Permalink

Termofocarul HAKA 63/51 WT: https://www.pefoc.ro/produs/haka-6351-wt_6752. ACcesati pagina, aveti in partea dreapta butonul: Cere oferta

admin

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video