Afriso

 

Camera de baie fara frontiere

bath
vizualizari

O cameră de baie frumoasă cu accesibilitate nelimitată
Pentru o utilizare extinsă a camerei de baie la o vârstă înaintată sau în situații de boală accesibilitatea nelimitată a acesteia este cea mai importantă. Atunci când spațiul pentru cadrele de ajutor lipsește, accesul în vană devine un impediment sau când podeaua este periculos de alunecoasă, persoanele vârstnice ajung rapid la limită.

Ideal ar fi ca restructurarea camerei de baie în funcție de necesitățile vârstei a 3-a să se înceapă de către proprietar încă din perioada ocupațională a vieții. Povara financiară poate fi contrabalansată mai ușor în această etapă, iar libertatea nemărginită oferă chiar și pentru tineri un plus de confort și siguranță.

Planificarea și realizarea ar trebui să aibă loc prin intermediul unui profesionist în tehnică sanitară, încălzire și climatizare.
Această premisă se datorează faptului că experții specializați cunosc reglementările legale din domeniu și pot acorda suport privind transformarea dorințelor individuale în realitate pentru un viitor sigur.

Nota de profesionalism începe de la pereții care trebuie să fie suficient de stabili pentru a putea integra ulterior un scaun special pentru duș și nu se termină la planificarea inteligentă a cablajelor pentru accesorizarea cu întrerupătoare pentru iluminat de noapte sau alarme de urgență.

Lavoare accesibile pentru persoane cu dizabilități motorii, cabine de duș la nivelul solului, suprafețe anti alunecare, senzori de mișcare, un sistem de iluminare elaborat, precum și multe altele sunt de luat în considerare.

Expertul în tehnică sanitară, încălzire și climatizare cunoaște întreaga paletă de produse compatibile și astfel este în măsură să realizeze o cameră de baie longevivă care poate fi folosită în siguranță și la maxim de confort până la adânci bătrâneți.

Libertatea fără frontiere în camera de baie oferă un plus de siguranță și confort pe care chiar și tinerii știu să îl prețuiască. Important: încă din etapa de planificare implicarea unui expert în tehnica sanitară, încălzire și climatizare este necesară astfel încât camera de baie să poată fi utilizată în perioada de etate. Foto: Villeroy & Boch/ZVSHK

Baia familială: confort prin siguranță
Camerele de baie moderne trebuie să fie planificate în mod sârguincios întrucât finalitatea constă în îndeplinirea unor necesități radical diferite.

În timp ce în cazul familiilor tinere este cu preponderență vorba despre design și confort, pentru generația vârstnicilor se pune accentul pe siguranță și acces nelimitat.

Modul optimal de îmbinare a diferitelor cerințe din ziua de azi se stabilește de către profesioniști la fața locului.

Ei arată într-un mod convingător nu doar faptul că o cameră de baie de generație modernă poate să arate bine, ci și faptul că aceasta poate să fie fără constrângeri de limitare. Persoanele care doresc să se inspire în acest sens au la dispoziție numeroase idei pe www.shk-barrierefrei.de. Asociația de Tehnică Sanitară, Încălzire și Climatizare (ZVSHK) prezintă numeroase informații cu privire la tema camerelor de baie fără frontiere și oferă posibilitatea de căutare de produse în funcție de diverse deficiențe motorii.

Foto: O cadă de baie accesibilă tuturor categoriilor de vârstă oferă confort persoanelor tinere și conferă siguranță svârstnicilor. Foto: Saniku/ZVSHK

10 sugestii privind camera de baie cu accesibilitate nelimitată
Lățimea adecvată a ușii, cabine de duș la nivelul solului, iluminarea consistentă: pentru accesorizarea unei camere de baie cu accesibilitate nelimitată există anumite premise de luat în calcul. Următoarele 10 aspecte sunt considerate esențiale în acest sens de către specialiștii în tehnică sanitară, căldură și climatizare:

•  Intrarea: pentru a se asigura accesul cu echipamente ajutătoare este necesară eliminarea pragului. Ușa trebuie să prezinte o lățime de minim 90 cm și să prezinte deschidere spre exterior.
•  Podeaua: alegerea plăcilor cu un coeficient anti alunecare R10. Din punct de vedere cromatic sunt potrivite tonurile deschise care reflectă lumina.
•  Iluminarea: se recomandă iluminatul puternic. Lumina care provine din mai multe surse elimină prezența umbrelor. Spoturile de tavan încastrate cu detectoare de mișcare sau la oglindă și la capacul vasului de toaletă reprezintă un avantaj.
•  Colțuri și margini: Mobila și obiectele sanitare cu margini și colțuri netede minimizează riscul de accidente în cazul unui impact nedorit.
• Vasul de toaletă: toaleta trebuie să prezinte o construcție inferioară solidă. Incluzând partea de șezut înălțimea acesteia trebuie să fie de minim 48 cm, iar deschiderea spațială de 70 cm în jurul vasului pentru a facilita accesul lateral.

• Cabina de duș: atenție la continuitatea la nivelul solului. Pereții cabinei de duș se aleg în funcție de capacitatea vizuală a utilizatorului. Modelele transparent sunt ușor de neobservat. Para de duș poate fi utilizată atât din poziția de șezut, cât și dintr-un scaun cu rotile.
•  Lavoarul: în funcție de posibilități ar trebui să fie accesibil în partea de jos și să prezinte mânere integrate. În acest mod chiar și o persoană aflată în scaun cu rotile poate să acceseze în mod individual lavoarul.
•  Elementele de control/armăturile sunt prezente de la sine înțeles la o înălțime de 85 cm și sunt poziționate lângă o zonă de acces de 120 cm. Gestionarea prin intermediul mișcărilot de tragere și împingere este de preferat în defavoarea mișcărilor rotative.
•  Oglinda: oglinzile ajustabile asigură o bună vizibilitate atât din poziția șezut, cât și din picioare. Se poate opta și pentru o oglindă de mărire cu braț telescopic care se poate pivota sau ajusta
• Prize: În mod curent se recomandă poziționarea prizelor la o înalțime de minim 70 cm și la o distanță de 50 cm față de colțurile camerei.

Autor: REEA Communication, Traducere: Laura Kiss-Referent comunicare

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

 

ajutor instalator

 

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ieas