Alca sărbătorește anul acesta 25 de ani

19 vizualizari
Alca sărbătorește 25 de ani
Distribuie pe

Compania Alcadrain, în prezent cel mai mare producător din Europa centrală de tehnologie sanitară, aniversează anul acesta 25 de ani de la înființare. Compania a fost fondată de Radka Prokopová și František Fabičovic sub numele original Alcaplast în Břeclav.

„Am început cu patru angajați să producem mecanisme de spălare wc și robineți flotor, practic, în garaj. Am avut succes pentru că am fabricat la costuri mai mici și cu o calitate mai bună decât concurența. Astăzi, vânzările anuale ale Alca ajung la 130 de milioane EUR și angajăm mii de oameni”, a rezumat František Fabičovic, coproprietar al Grupului Alca.

Grupul Alca deținut de Alcadrain include și producătorul de sisteme de conducte FV Plast și producătorul de sisteme de pereți Alcafix. Produsele Alca sunt exportate în peste 70 de țări din întreaga lume.

alca

Alca face afaceri conform principiilor durabilității încă de la început. Se străduiește pentru o producție curată, timp în care se generează doar un minim de deșeuri, ideal zero. Produsele sunt fabricate din materiale 100% reciclabile și până la 90% din deșeuri pot fi reutilizate în producție. Deșeurile pe care compania nu le poate recicla sunt sortate și lăsate pentru prelucrare ecologică către firme specializate. De asemenea, grupul se concentrează pe managementul eficient al energiei. Centralele fotovoltaice sunt amplasate pe acoperișurile tuturor halelor de producție.

Ziua porților deschise a avut loc în incinta fabricii Alca pe 20 mai cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani la care publicul larg a fost invitat.

„Toată lumea va putea arunca o privire asupra producției care se desfășoară aici în facilități moderne dotate cu tehnologii avansate, inclusiv roboți”, a precizat Radka Prokopová.

Alca are un nou centru de distribuție modern

Alca sărbătorește 25 de ani de la înființare prin deschiderea noii hale de distribuție E. Din clădirea modernă, a cărei dimensiune este egala cu două terenuri de fotbal, toate produsele Grupului Alca vor fi expediate în toată Europa.

Noua Sala E investiție de sute de milioane de coroane cehe, reprezinta una dintre cele mai mari clădiri din istoria companiei.

„Suntem mândri că am construit o hală care va simplifica munca angajaților noștri, dar în același timp este o dovadă a maturității tehnologice a companiei”, spune Radka Prokopová, coproprietar și director executiv al Grupului Alca. Hala a fost construita într-un timp record de opt luni.

alca

Noua hală poate stoca până la 17.500 de paleți de mărfuri și este de patru ori mai mare decât cea actuală. Un element revoluționar sunt rafturile drop, unde paleții sunt depozitați pe o parte, iar pe cealaltă parte alunecă în jos pe o șină cu role, scoase și plasate direct in camioane. Funcționarea halei E se bazează pe tehnologii moderne. Este încălzita, de exemplu, cu căldura reziduală din hala de producție vecină C folosind un canal de transfer de energie încorporat subteran. Aproape întregul acoperiș al halei va fi acoperit de o centrală fotovoltaică de 1 megawatt. În combinație cu panourile solare de pe acoperișurile celorlalte hale, pe vreme însorită întreaga zonă de producție generează mai multă energie decât consumă.

Noua hală include și o clădire administrativă cu trei etaje. Pe lângă birouri și vestiare spațioase, există și o cameră pentru șoferii de camion. Noile dotări le vor oferi comfort sporit, precum o chicinetă, dușuri cu apă caldă sau conexiune la internet.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video