Sfaturi utile pentru amenajarea bucătăriei

245 vizualizari
mobila de bucatarie
Distribuie pe

Bucătăria nu este numai locul în care petreci ore în șir pentru a face cele mai bune preparate, ci este și locul unde îi aduni pe cei dragi pentru discuții lungi și interesante, motiv pentru care aceasta este considerată sufletul casei. Pentru a îmbina cele două lucruri, va trebui să transformi bucătăria într-un spațiu funcțional, ușor de întreținut, cu un aspect plăcut și cu o atmosferă caldă și primitoare.

Dacă te pregătești de amenajarea bucătăriei tale sau pur și simplu vrei să aduci un aer fresh vechii tale bucătării, atunci trebuie să ai în vedere mai multe aspecte, dintre care putem aminti paleta cromatică, calitatea obiectelor sanitare și electrocasnicelor, cât și calitatea și aspectul mobilierului. În acest sens, mobila de bucatarie Homelux este o varianta foarte bună, indiferent de dimensiunea bucătăriei tale sau de stilul de amenajare abordat.

 

Alegerea mobilierului

Mobilierul joacă un rol important în amenajarea interioară a bucătăriei tale, atât din punct de vedere al aspectului și al atmosferei create, cât și din punct de vedere al spațiului de depozitare și a funcționalității. Astfel, indiferent dacă optezi pentru bucătării modulare sau pentru bucătării complete, cel mai indicat este să apelezi la mobilier de bucătărie de calitate, cu cât mai mult spațiu în care să poți depozita cele necesare. Mobila de bucatarie trebuie aleasă atât în funcție de dimensiunile bucătăriei, cât și de forma acesteia. În cazul unei bucătării de dimensiuni mici, trebuie să profiți de fiecare centimetru, iar cel mai indicat este să apelezi la amenajarea pe verticală. De asemenea, poți opta pentru mobilier pliabil și electrocasnice încorporate în mobilă. În schimb, dacă ai o bucătărie mare, atunci o poți amenaja după bunul tău plac, fără limite în ceea ce privește spațiul. Totuși, nu trebuie să exagerezi nici cu mobila, nici cu decorul, pentru că riști să supraîncarci încăperea.

Pentru a alege cel mai bun mobilier de bucătărie, va trebui să ții cont și de forma bucătăriei tale. Dacă, de exemplu, aceasta este pătrată, cel mai indicat este să creezi un echilibru vizual din punct de vedere al mobilierului. Pentru o bucătărie în formă dreptunghiulară, există două variante: fie bucătăria are o lățime potrivită, fie vorbim de o bucătărie lungă și îngustă. În primul caz vei putea opta pentru o insulă de bucătărie îngustă, situată în mijlocul încăperii, pentru a putea obține spațiu de mișcare pe lângă aceasta. Pe de altă parte, dacă bucătăria ta nu este suficient de lată, va trebui să apelezi la amenajarea pe verticală și să folosești cât mai multe dulapuri suspendate, cât și mobilier pliabil. În plus, este indicat ca toate obiectele de mobilier să fie așezate pe un singur perete. În cazul bucătăriilor open space, cel mai indicat este să optezi pentru amenajarea unei bucătării pe colț. Astfel, poți poziționa atât mobilierul, cât și electrocasnicele într-un colț al camerei. De asemenea, insulele de bucătărie și scaunele de bar sunt două elemente potrivite bucătăriilor open space.

poza 2

 

Alegerea paletei cromatice

Atunci când vine vorba de paleta cromatică utilizată în amenajarea bucătăriei tale, va trebui să ții cont de stilul abordat. Dacă optezi pentru o bucătărie în stil clasic, atunci vei putea utiliza nuanțe de bej sau maro, cât și nonculorile alb și negru. Pentru o bucătărie modernă, paleta cromatică este ușor limitată, culorile neutre fiind cele mai potrivite. Totuși, pentru un aspect interesant, poți adăuga nuanțe de portocaliu, verde, albastru, galben sau roșu. În cazul unei bucătării în stil minimalist, poți utiliza nuanțe de gri, nonculorile alb și negru, dar și accentele metalice, în timp ce în cazul unei bucătări în stil scandinav, vei putea opta pentru o mobilă albă și pentru elemente de decor de lemn în nuanțe de crem și maro sau cu diferite texturi în nuanțe pale. Paleta cromatică a stilului rustic cuprinde nuanțe cât mai apropiate de natură. În plus, poți utiliza elemente cu imprimeuri tradiționale, în culori vii.

poza 2

Astfel, dacă vrei să transformi bucătăria într-un loc primitor, dar și perfect funcțional, utilizează elemente de mobilier de calitate și încăpătoare, alege un stil de amenajare interioară pe care să-l respecți și adaugă câteva elemente personale.

 

Sorry…This form is closed to new submissions.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 54.285 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.031 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video