9 semne care semnalează apariția problemelor de fundație.

623 vizualizari
9 semne care semnalează apariția problemelor de fundație.
Distribuie pe

O casă care se scufundă poate fi o adevărată groapă de bani. De aceea, pe termen lung, merită să abordați în mod proactiv problemele de fundație înainte de a avea o problemă și mai mare. Unele semne ale unei fundații proaste sunt evidente, în timp ce alți indicatori tăcuți ai unor probleme ascunse necesită mai multe investigații.

De la crăpături în pereți, la podele săltărețe și până la amenajări peisagistice scufundate în jurul exteriorului casei dvs., problemele de fundație sunt adesea vizibile - dacă știți ce să căutați.

Care sunt problemele comune de fundație?

Când vine vorba de case, nu toate fundațiile sunt create în mod egal. Există mai multe tipuri comune de fundații folosite pentru casele din Statele Unite, inclusiv fundații de subsol, pereți de fundare a spațiului de raft, fundații de plăci de beton, fundații de lemn și fundații de grinzi și piloni. Nu numai că diferitele tipuri de fundații sunt susceptibile la diferite probleme, dar și alți factori pot juca un rol semnificativ. De exemplu, în zonele geografice care se confruntă cu mai multe precipitații pe parcursul anului, pereții fundațiilor sunt mai vulnerabili la deteriorări.

Unele dintre preocupările comune includ prăbușirea sau scufundarea fundației, fisurarea podelei, goluri în fundație, podele înclinate, fisuri în pereți, un coș de fum înclinat și uși care se lipesc.

Semnele problemelor de fundație

1. Fisuri în pereții exteriori
Nu este neobișnuit să observați fisuri fine în pereții exteriori - și aceste fisuri nu semnalează întotdeauna probleme mai grave ale fundației. Cu toate acestea, dacă pare să existe un model în zigzag, fisurile sunt mari sau fundația pare să se lipească spre exterior, aceasta este o dovadă a unei probleme mai mari.

O examinare mai atentă a fisurilor vă poate ajuta să determinați dacă există motive de îngrijorare. De exemplu, fisurile verticale apar adesea ca urmare a unei așezări normale, în timp ce fisurile orizontale sunt mai îngrijorătoare. Alte reguli de bază care indică faptul că fundația dvs. ar trebui examinată de un expert includ dacă fisura are o lățime mai mare de un sfert de centimetru, dacă fisura crește relativ rapid și dacă există vreo încovoiere sau deplasare a blocurilor de fundație.

2. Fisuri în pereții interiori
Ca și în cazul pereților exteriori, multe fisuri din pereții interiori sunt inofensive. Gips-cartonul, în special, nu este cel mai rezistent material și poate fi afectat de scurgeri de apă din instalații sanitare, umiditate și altele - ceea ce nu este neapărat o veste bună, dar aceste cdoncerințe pot fi mai ușor de rezolvat decât o problemă de fundație. În mod alternativ, dacă pereții se prăbușesc, se înclină sau se încovoaie, acestea sunt indicii că problema provine de jos. Crăpăturile diagonale, fisurile care se întind de-a lungul podelei sau tavanului și tapetul care se desprinde pot fi, de asemenea, semne ale unor probleme de fundație.

3. Podele care țopăie
Planșeele care se lasă, scârțâie sau țâșnesc pot fi un semn de probleme la fundație - sau alte probleme. Cel puțin, aceste preocupări justifică o inspecție. În cazul podelelor finisate, săriturile pot indica faptul că fundația s-a așezat sau că grinzile structurale sunt putrezite. În cazul pardoselilor din plăci de beton, cum ar fi cele din subsol sau din spații de trecere, fiți atenți la fisuri.

7. Solul de scufundare
Majoritatea caselor sunt nivelate astfel încât ploaia sau zăpada topită să se scurgă departe de fundație. Acesta este un motiv întemeiat, având în vedere că umezeala poate compromite integritatea fundației dumneavoastră. Dacă vă dați seama că apa se adună din ce în ce mai mult în jurul fundației casei dvs., ar putea fi o problemă simplă de eroziune a peisajului - sau ar putea semnala o problemă mai mare cu scufundarea fundației.

8. Uși lipite
Dacă problemele de fundație fac ca locuința dumneavoastră să se încline, să se scufunde sau să devină denivelată în orice loc, este posibil să observați că ușile nu se închid corect sau se blochează. În case, nu este neobișnuit ca ușile să se lipească mai mult în anumite perioade ale anului, când umiditatea este mai mare. Dar dacă problema este mai mare decât o mică umflătură, ar trebui să inspectați partea fundației din vecinătatea de sub ușile problematice.

9. Probleme de drenaj
Dacă problemele de fundație fac ca locuința dumneavoastră să devină denivelată, este posibil să începeți să observați probleme cu instalațiile sanitare. De exemplu, dacă fundația dvs. face ca orice țeavă care curge prin casă să se refuleze sau să fie dezechilibrată, fluxul poate fi restricționat. În general, problemele de drenaj nu stau singure - deci, dacă observați această problemă, explorați pereții, parchetul, podelele și fundația pentru a găsi alte semne ale unei probleme.

Când să apelați la un profesionist
Problemele legate de fundații pot fi rezolvate prin consultarea unui expert în fundații sau a unui antreprenor general. Acești profesioniști vă pot ajuta să identificați și să rezolvați rapid orice probleme legate de fundație care v-ar putea costa pe termen lung.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.911 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 690 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 13.059 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video